Hírek

Az új Uniós Erdőstratégia, az élelmiszer-ellátási és élelmezésbiztonsági vészhelyzeti terv, a sertéságazat helyzete, és a KAP Stratégiai Tervek is napirendre kerültek a Mezőgazdasági és Halászati Tanács novemberi ülésén

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács november 15-én Brüsszelben megtartott ülésén az agrárminiszterek tanácsi következtetéseket fogadtak el a 2030-ig tartó új Uniós Erdőstratégiáról. Emellett eszmecserét folytattak az élelmiszer-ellátási és élelmezésbiztonsági vészhelyzeti terv bizottsági közleményéről és a sertéságazat nehéz helyzetéről. Magyarország bemutatta a KAP stratégiai tervek elfogadásáról és az új teljesítési modellről elfogadott V4+3 közös nyilatkozatát.
Tovább

A Külügyek Tanácsa/Kereskedelempolitika 2021. november 11-i ülése

A Külügyek Tanácsa kereskedelmi formációjának ülésére 2021. november 11-én került sor Brüsszelben. A Tanácsülésen a magyar delegációt Stelbaczky Tibor nagykövet, Állandó Képviselő vezette.
Tovább

ECOFIN tanácsülés eredményei - 2021.november 9.

November 9-én került sor a Gazdasági és Pénzügyminiszterek ülésére Brüsszelben, ahol Magyarországot Gion Gábor pénzügypolitikáért felelős államtitkár képviselte.
Tovább

TTE Energia Tanács, 2021.10.26.

Az Energia Tanács rendkívüli ülésén Luxemburgban a tagállami miniszterek véleményt cseréltek az emelkedő energiaárak hatásáról és a lehetséges nemzeti és uniós szintű intézkedésekről.
Tovább

Külügyek Tanácsa, 2021. október 21., Luxembourg

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter képviselte Magyarországot a Külügyek Tanácsa 2021. október 21-ei, luxembourgi ülésén. Az ülést megelőzően Nikos Dendias görög külügyminiszer meghívására munkareggelire került sor Najla El Mangoush-sal, Líbia külügyminiszterével.
Tovább