Hírek

Versenyképességi Tanács, 2022. június 9-10., Luxembourg

2022. június 9-10-én Luxembourgban került sor a versenyképességért (iparpolitika, belső piac, kutatás, űrpolitika) felelős miniszterek találkozójára, amelyen Magyarországot Baranyai Gábor nagykövet képviselte.
Tovább

Bel- és Igazságügyi Tanács, Belügyi formáció - 2022. június 10., Luxembourg

Az Európai Unió Tanácsának francia elnöksége szervezésében 2022. június 10-én Luxemburgban került megrendezésre a Bel- és Igazságügyi Tanács belügyi napja, amelyen Magyarországot Stelbaczky Tibor nagykövet képviselte.
Tovább

Távközlési Tanács, 2022. június 3., Luxembourg

A június 3-i Távközlési Tanács áttekintette a mesterséges intelligenciára vonatkozó harmonizált szabályok megállapításáról szóló rendelet, az európai digitális személyazonosság keretrendszeréről szóló rendelet és az adatmegosztási jogszabály tekintetében elért előrehaladást.
Tovább

Általános Ügyek Tanácsa, Kohéziós formáció - 2022. június 2., Luxembourg

Navracsics Tibor kohéziós politikáért felelős miniszter június 2-án Luxembourgban részt vett az Általános Ügyek Tanácsának kohéziós politikával foglalkozó ülésén. A Tanács elfogadta a Tanács következtetéseit a 8. kohéziós jelentésről, és megbeszélést folytatott a területi megközelítésnek a konvergencia fokozásában betöltött szerepéről.
Tovább

Közlekedési Tanács, 2022. június 2., Luxembourg

2022. június 2-án Luxembourgban került sor az Európai Unió közlekedési minisztereinek tanácsülésére (TTE). Magyarország képviseletében Baranyai Gábor nagykövet szólalt fel. A Tanács általános megközelítést fogadott el az „Irány az 55%!” jogszabálycsomag közlekedéssel kapcsolatos jogalkotási javaslataira vonatkozóan.
Tovább