Hírek

Az Európai Uniónak kiemelten kell kezelnie a gyógyszerekhez történő fenntartható hozzáférést

2020. március 3-án Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletén került megrendezésre mintegy 100 fő részvételével egy gyógyszerügyi szeminárium, amelynek témája az európai polgárok gyógyszerekhez történő fenntartható hozzáférése volt.
Tovább

Versenyképességi Tanács, 2020. február 27-28., Brüsszel

A Versenyképességi Tanács 2020. február 27-i ülésén a miniszterek az európai zöld megállapodás kapcsán irányadó vitát folytattak az éghajlatsemleges és körforgásos uniós iparra való áttérés jelentette kihívásokról és lehetőségekről.
Tovább

Koronavírus - Szigeti Szabolcs: az EU szoros együttműködést szorgalmaz a járvány megelőzése érdekében

Az Európai Unió tagországai, köztük Magyarország is szoros, aktív, arányos intézkedésekből álló, bizonyítékokon alapuló együttműködést szorgalmaznak az új koronavírus okozta esetleges járvány megelőzése érdekében - jelentette ki Szigeti Szabolcs, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) helyettes államtitkára Brüsszelben csütörtökön.
Tovább

A Széchenyi István Egyetem a Run-EU Projekt hálózati bemutató rendezvényén

2020. február 12-én, Portugália Európai Unió melleti Állandó Képviseletén, Brüsszelben, 6 ország 8 felsőoktatási intézményének vezetői ünnepélyesen aláírták az európai regionális egyetemek konzorciumát létrehozó RUN-EU ERASMUS + pályázatát.
Tovább

Klíma- és környezetügyért felelős miniszterek megvitatták az Európai Zöld Megállapodást

A Környezetvédelmi Tanácson a miniszterek véleménycserét folytattak az EU környezetvédelmi és éghajlatpolitikájáról az új jogalkotási ciklusban. Ennek keretében lesz a minisztereknek lehetőségük röviden véleményt nyilvánítani az Európai Bizottság által előkészített un. „Zöld megállapodás” című stratégiai dokumentumról is. A miniszterek üdvözölték a Zöld Megállapodást.
Tovább