Hírek

Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanács, 2021. november 29-30. Brüsszel

2021. november 29-30-án ülésezett az Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanács, ahol Magyarországot Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár képviselte.
Tovább

Versenyképességi Tanács, 2021. november 25-26., Brüsszel - Úttörő jelentőségű lépések a digitális piacok szabályozásában

2021. november 25-26-án Brüsszelben került sor a versenyképességért felelős miniszterek találkozójára, amelyen Magyarországot az Innovációs és Technológiai Minisztérium részéről György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár és Bódis László, felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár képviselték.
Tovább

Általános Ügyek Tanácsa, 2021. november 23., Brüsszel

Az Általános Ügyek Tanácsa 2021. november 23-i ülésén Magyarországot Ökrös Oszkár államtitkár képviselte. A Tanácsot Gašper Dovžan, EU ügyekért felelős szlovén államtitkár elnökölte, a Bizottságot pedig Maroš Šefčovič alelnök, valamint Várhelyi Olivér és Didier Reynders biztosok képviselték.
Tovább

Szeminárium az egészségügyi rendszerek digitális átalakításáról

A magyar V4 elnökség keretében az Állandó Képviselet szemináriumot szervezett az egészségügyi rendszerek digitalizációjáról 2021. november 23-án. A félnapos konferencián magyar, cseh, szlovák és lengyel szakértők, kutatók és cégek mutattak be példákat arról, hogy a visegrádi országok milyen erőfeszítéseket tesznek ezen a területen, illetve megfogalmazták elvárásaikat a készülő európai egészségügyi adattérre vonatkozó szabályozással kapcsolatosan.
Tovább

Megállapodás az EU 2022. évi költségvetéséről, 2021. November 12-15.

A Tanács megállapodott az Európai Parlamenttel a 2022. évi uniós költségvetésről a november 15-i költségvetési egyeztetőbizottsági ülésen, miután a november 12-i nyilvános Ecofin budget tanácsülésen a tagállamok ismertették a prioritásaikat.
Tovább