Hírek

Magyarország támogatja Ukrajna uniós tagjelöltségét

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke kedden felhívta Orbán Viktor miniszterelnököt; a megbeszélésen Ukrajna európai integrációjáról, a háborús menekültek befogadásáról, valamint a magyar-ukrán együttműködés egyéb területeiről volt szó - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.
Tovább

Gazdasági és Pénzügyi Tanács - 2022. június 17.

A június 17-i luxemburgi ECOFIN ülésen a miniszterek megvitatták az aktuális gazdasági körülményeket, különös tekintettel a növekvő inflációra. Egyetértés volt abban, hogy koordinált fellépéssel, a legsérülékenyebb háztartásokat segítő intézkedésekkel megfelelő választ adhatunk a kihívásokra.
Tovább

A Horizont Európa kutatási keretprogram közös finanszírozású partnerségeiről tartottak konferenciát a Visegrádi négyek

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) a cseh (CZELO), lengyel (PolSCA) és szlovák (SLORD) kutatástámogató irodával közösen szervezett konferenciát a közös finanszírozású partnerségek előnyeiről és nehézségeiről június 13-án, Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletén. A nagy érdeklődés mellett zajló esemény online is követhető volt.
Tovább

Az élelmezésbiztonság kérdésére összpontosított a Mezőgazdasági és Halászati Tanács júniusi ülése

Az agrárminiszterek június 13-i, luxemburgi találkozójuk alkalmával a mezőgazdasági piacok helyzetéről, az importált mezőgazdasági termékekre vonatkozó környezetvédelmi és egészségügyi előírásokról, valamint a növényvédő szerek fenntartható használatáról folytattak eszmecserét.
Tovább

Magyarország továbbra is garantálja az egészségügyi ellátást a háború áldozatai számára - Egészségügyi miniszteri Tanácsülés – 2022. június 14.

2022. június 14-én Luxemburgban került sor az Európai Unió egészségügyi miniszterinek (EPSCO) Tanácsülésére. Magyarország képviseletében Dr. Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár szólalt fel.
Tovább