Hírek

2022 utolsó Környezetvédelmi Tanácsa

A környezetvédelmi miniszterek politikai vitát folytattak a természet helyreállításáról szóló rendelettervezetről, és egyetértettek abban, hogy a biológiai sokféleség csökkenése és a klímaváltozás szorosan összekapcsolódó kihívást jelentenek, melyre sürgős és ambiciózus választ kell nyújtania az Európai Uniónak.
Tovább

Értelmes kérdésekkel kellene foglalkozni a gázársapkával való szerencsétlenkedés helyett

Ahelyett, hogy az Európai Unió értelmes kérdésekkel, új energiaforrások keresésével, az infrastruktúra fejlesztésével foglalkozott volna, az elmúlt hónapok a gázársapka körüli szerencsétlenkedéssel mentek el - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.
Tovább

Több veszélyes elemet is sikerült kivetetni az európai uniós gázársapka-javaslatból

Továbbra sincsen döntés az európai uniós gázársapkáról, amelynek bevezetését a kormány még mindig rossz ötletnek és feleslegesnek tartja, azonban sikerült kivetetni több különösen veszélyes elemet is az eredeti javaslatból - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Brüsszelben.
Tovább

A tagállamok elfogadták a magyar helyreállítási tervet

A tagállamok meghallgatták Magyarország érveit, és kedd hajnalban elfogadták a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar helyreállítási tervet - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter Brüsszelben kedden.
Tovább

Az agrárpiaci helyzetre és az új KAP-ra összpontosított a Mezőgazdasági és Halászati Tanács decemberi ülése

Az agrárminiszterek december 11-12-i, brüsszeli találkozójuk alkalmával többek között a mezőgazdasági piacok helyzetéről, illetve a KAP Stratégiai Tervek aktuális helyzetéről és kihívásairól folytattak eszmecserét.
Tovább