Hírek

ECOFIN tanácsülés eredményei - 2021.november 9.

November 9-én került sor a Gazdasági és Pénzügyminiszterek ülésére Brüsszelben, ahol Magyarországot Gion Gábor pénzügypolitikáért felelős államtitkár képviselte.
Tovább

TTE Energia Tanács, 2021.10.26.

Az Energia Tanács rendkívüli ülésén Luxemburgban a tagállami miniszterek véleményt cseréltek az emelkedő energiaárak hatásáról és a lehetséges nemzeti és uniós szintű intézkedésekről.
Tovább

Külügyek Tanácsa, 2021. október 21., Luxembourg

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter képviselte Magyarországot a Külügyek Tanácsa 2021. október 21-ei, luxembourgi ülésén. Az ülést megelőzően Nikos Dendias görög külügyminiszer meghívására munkareggelire került sor Najla El Mangoush-sal, Líbia külügyminiszterével.
Tovább

Általános Ügyek Tanácsa, 2021. október 19., Luxembourg

A magyar V4 elnökség keretében V4 koordinációs egyeztetésre került sor az Általános Ügyek Tanácsa szeptember 21-i ülése előtt. A V4 koordinációs egyeztetésen és az Általános Ügyek Tanácsán Magyarországot Varga Judit miniszter asszony képviselte. A Tanácsot Gašper Dovžan, EU ügyekért felelős szlovén államtitkár elnökölte, a Bizottságot pedig Didier Reynders biztos képviselte a tanácsülésen.
Tovább

A távközlési miniszterek 2020. október 14-ei informális tanácsülése

Az EU-s tagállamok távközlési miniszterei 2020. október 14-én informális tanácsülés keretében a mesterséges intelligencia szabályozásával kapcsolatos témaköröket vitatták meg.
Tovább