Hírek

Környezetvédelmi Tanács Luxembourgban

A környezetvédelmi miniszterek ülésére 2023. október 16-án került sor Luxemburgban. A Tanács ülésén dr. Raisz Anikó környezetvédelemért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkár képviselte Magyarországot.
Tovább

Ismét ülésezett az EPSCO Tanács

A Foglalkoztatási, Szociális, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi (EPSCO) Tanács 2023. október 9-ei ülésén a magyar delegációt Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár képviselte.
Tovább

Magas Szintű Konferencia a Mentális Egészség Átfogó Megközelítéséről

A „Mindenki számára prioritást élvező jó mentális egészség: egy átfogó uniós megközelítés” címmel rendezett hibrid konferencia került megrendezésre a mentális egészség világnapja alkalmából.
Tovább

A Versenyképességi Tanács 2023. szeptember 25-i ülése: A Tanács elfogadta álláspontját a sokat vitatott Euro 7 rendelettervezetről

A Versenyképességi Tanács szeptember 25-i ülésén élénk vitát követően a miniszterek elfogadták a Tanács álláspontját a gépjárművek új Euro 7-es kibocsátási szabványa tekintetében. A kialakult szöveget a tagállamok túlnyomó többsége támogatta. A Tanács – köszönhetően Magyarországgal együtt nyolc hasonló gondolkodású tagállam koalíciója aktív közreműködésének – számos pragmatikus változtatást javasolt a bizottsági javaslathoz képest, miközben szem előtt tartotta a környezetvédelmi és egészségügyi célkitűzéseket is.
Tovább

Az EU-nak békét kell teremtenie szomszédságában

Az Európai Uniónak békét kell teremtenie a szomszédságában, képesnek kell lennie arra, hogy megvédje külső határait az illegális migrációval szemben, és fel kell hagynia a kettős mérce alkalmazásával Lengyelországra és Magyarországra vonatkozóan, ez a magyar kormány egyértelmű álláspontja - szögezte le Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter kedden Brüsszelben az MTI-nek adott nyilatkozatában.
Tovább