Hírek

A környezetvédelmi miniszterek utoljára találkoztak a román elnökség alatt

A környezetvédelmi miniszterek többek között a víz újrafelhasználásáról, vegyi anyagokról és klímaváltozásról tanácskoztak a román elnökség utolsó, június 26-i Környezetvédelmi Tanácsülésén.
Tovább

A kohéziós forrásokat a tagállamok felzárkózására kell fordítani

"Az Európai Bizottságnak nem jobban, hanem kevésbé kellene beleszólnia a kohéziós források felhasználásába" - többek közt erről beszélt luxembourgi tárgyalásain Schanda Tamás államtitkár. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára az Általános Ügyek Tanácsának a következő költségvetési ciklus forráselosztási szabályait tárgyaló ülésén és az azt megelőző V4+4 egyeztetésen képviselte hazánkat 2019. június 25-én, Luxembourgban.
Tovább

Az innováción alapuló gazdaság támogatja az éghajlatváltozás elleni fellépést

2010-hez képest ma közel negyedével kevesebb kibocsátás mellett valósul meg egységnyi GDP előállítása Magyarországon; az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését jelentős gazdasági növekedés mellett érte el az ország – mondta el Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára az Európai Unió tagállamainak energiaügyekért felelős minisztereinek találkozóján, 2019. június 25-én, Luxembourgban.
Tovább

Weberék elbuktak, a magyar emberek nem akarták őket

Manfred Weber és Frans Timmermans elbukott, ami jó hír Magyarországnak, mert a magyar emberek nem akarták őket - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken újságíróknak Brüsszelben.
Tovább

Az egészségügyi beruházások elősegítéséről vitáztak az egészségügyi miniszterek Luxemburgban

2019. június 14-én került sor Luxemburgban az egészségügyi miniszterek ülésére, melynek során a résztvevők az egészségügyi rendszerek átalakítását és tökéletesítését célzó beruházások elősegítéséről folytattak politikai vitát.
Tovább