Hírek

A Magyarországnak járó uniós források kifizetését nem lehet más ügyekkel összekapcsolni

Magyarország veszélyes precedensnek tartja, hogy a hazánknak járó uniós források kifizetését azoktól teljesen független ügyekhez rendeljék, de több uniós tagállam a magyar helyreállítási terv jóváhagyását ahhoz kötné, hogy a magyar kormány különböző más kérdésekben változtassa meg az álláspontját - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-nek kedden Brüsszelben.
Tovább

A válság hatásai álltak az Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanács 2022. november 28-29-i ülésének középpontjában

Az ülésen Magyarországot Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, valamint Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár képviselte.
Tovább

Siralmas, hogy Brüsszel akadályozza a beruházásokat az EU-tagállamokban

Siralmas, hogy Brüsszel akadályozza a beruházásokat az európai uniós tagállamokban, miközben csakis ezek révén lenne elkerülhető az ukrajnai háború és a szankciók okozta recesszió - szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Brüsszelben.
Tovább

Magyarország mentességet kaphat az olajársapka alól

Az eddigi jelek szerint sikerült elérni, hogy Magyarország mentességet kapjon a tervezett európai uniós olajársapka alól, ami lényeges az ellátásbiztonság garantálásának szempontjából, de több veszélyes javaslat még az asztalon van - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Brüsszelben.
Tovább

Környezeti és gazdasági kérdésekre összpontosított a Mezőgazdasági és Halászati Tanács novemberi ülése

Az agrárminiszterek november 21-i, brüsszeli találkozójuk alkalmával az új uniós erdészeti stratégiájáról, a természet helyreállításáról szóló jogszabály mezőgazdasági vonatkozásairól, illetve az EU műtrágya-stratégiáról szóló közleményéről folytattak eszmecserét.
Tovább