Hírek

Környezetvédelmi Tanács (Brüsszel, 2021. december 20.)

A Környezetvédelmi Tanácsra 2021. december 20-án került sor Brüsszelben. Magyarországot Steiner Attila a körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államititkár képviselte.
Tovább

Általános Ügyek Tanácsa, 2021. december 14., Brüsszel

Az Általános Ügyek Tanácsa 2021. december 14-i ülésén Magyarországot Varga Judit miniszter asszony és Szijjártó Péter miniszter úr képviselte. A Tanácsot Gašper Dovžan, EU ügyekért felelős szlovén államtitkár elnökölte, a Bizottságot pedig Dubravka Šuica és Věra Jourová alelnökök, valamint Várhelyi Olivér biztos képviselte.
Tovább

Az erdőirtás visszaszorítása, az élelmezésbiztonsági vészhelyzeti terv, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok, a sertéságazatban tapasztalt válság és a KAP Stratégiai Tervek is napirenden voltak a Mezőgazdasági és Halászati Tanács decemberi ülésén

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács december 13-án Brüsszelben megtartott ülésén az agrárminiszterek tanácsi következtetéseket fogadtak el az élelmiszer-ellátási és élelmezésbiztonsági vészhelyzeti tervről. Emellett eszmecserét folytattak az erdőirtás és erdőpusztulás visszaszorításáról, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok elleni fellépésről, a sertéságazat nehéz helyzetéről, valamint a KAP Stratégiai Tervek benyújtásáról. Magyarország beszámolt a BIOEAST kezdeményezés öt éves évfordulójáról.
Tovább

A Bel-és Igazságügyi Tanács belügyi formációjának ülése - 2021. december 9.

A szlovén elnökség szervezésében 2021. december 9-én Brüsszelben került megrendezésre a belügyminiszterek tanácsülése, amelyen Magyarországot Kontrát Károly miniszterhelyettes képviselte.
Tovább

Közlekedési, Távközlési és Energiaügyi Tanács (Közlekedés), 2021. december 9.

2021. december 9-én Brüsszelben került sor az Európai Unió közlekedési minisztereinek tanácsülésére (TTE). Magyarország képviseletében Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár szólalt fel.
Tovább