Hírek

Magyarország átvette a Tanács Elnökségét Belgiumtól a júniusi Mezőgazdasági és Halászati Tanácson

A miniszterek június 24-i, luxemburgi találkozójuk alkalmával elnökségi következtetéseket fogadtak el az EU mezőgazdaságának jövője kapcsán. David Clarinval belga agrárminiszter a tanácsülés lezárásakor átadta az elnökséget Nagy István agrárminiszternek.
Tovább

Tájékoztatás honlapunkról

Tájékoztatjuk, hogy 2024. június 18-tól elérhető a magyar uniós elnökség honlapja. Az ezt követő időszakban, az elnökség lezárultáig valamennyi hír az elnökség weboldalára kerül fel.
Tovább

A magyar elnökségi prioritások ismertetése a foglalkoztatási és szociális miniszterek tanácsülésén (EPSCO Tanács)

A Foglalkoztatási, Szociális, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi (EPSCO) Tanács 2024. június 20-ai ülésén a magyar delegációt Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért és Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárok vezették.
Tovább

Válságkezelésre, az agrárpiacok helyzetére és állatjólléti kérdésekre összpontosított a májusi Mezőgazdasági és Halászati Tanács

A miniszterek május 27-i, brüsszeli találkozójuk alkalmával elsősorban a mezőgazdasági ágazat jelenlegi válsághelyzetére adandó gyors és strukturális válaszokat, az agrárpiacok jelenlegi helyzetét és állatjóléti kérdéseket vitatták meg.
Tovább

A strukturális megoldásokra és agrárkereskedelmi kérdésekre összpontosított az áprilisi Mezőgazdasági és Halászati Tanács

A miniszterek április 29-i, luxemburgi találkozójuk alkalmával többek között a mezőgazdasági ágazat jelenlegi válsághelyzetére adandó gyors és strukturális válaszokat, illetve az agrárkereskedelemmel kapcsolatos kérdéseket vitatták meg.
Tovább