Hírek

Hazafias kötelességünk a magyarok érdekeit sértő javaslat elleni vétó

Egyesíteni fogjuk az érveinket és az erőinket az Európai Unióval folytatott vitában és Magyarország nem fogad el olyan javaslatot, amely Lengyelország számára elfogadhatatlan lenne – áll abban a közös nyilatkozatban, amit Orbán Viktor magyar és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő írt alá.
Tovább

A mezőgazdasági miniszterek a KAP reformról általános megközelítést, míg a Termőföldtől az asztalig stratégiáról tanácsi következtetéseket fogadtak el Luxemburgban

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács október 19-20-i ülésén elfogadta a tanácsi álláspontot rögzítő általános megközelítést a KAP reformról. A tárgyaláson a legnagyobb vita az új KAP zöld felépítményéről, azon belül is az újonnan bevezetésre agro-ökológiai támogatásokról bontakozott ki.
Tovább

A környezetvédelemért felelős miniszterek megállapodást értek el a klímatörvényről és a biológiai sokféleség pusztulásának megállításáról

A Környezetvédelmi Tanács 2020. október 23-i ülésén a miniszterek megvitatták az Unió klímatörvényének tervezetét, és megállapodást (részleges általános megközelítést) értek el. Az uniós klímatörvény célja, hogy rögzítse az EU klímasemlegességi célját 2050-re.
Tovább

A Tanács megállapodott a Horizont Európa költségvetésében- Több forráshoz jutnak a Marie Sklodowska Curie Akciók

A Versenyképességi Tanács szeptember 29-i ülésén a tagállamok megállapodtak (általános megközelítés keretében) a Horizont Európa jogszabálycsomagról.
Tovább

Mezőgazdasági és Halászati Tanács, 2020. szeptember 21., Brüsszel

A Tanács elnökségét ellátó Németország célja, hogy a tagállamok októberben elfogadják a tanács álláspontját a Közös Agrárpolitika új szabályrendszeréről. A megállapodást előkészítendő, az uniós mezőgazdasági miniszterek a legfontosabb fennmaradó vitás kérdéseket vitatták meg szeptember 21-i brüsszeli ülésükön.
Tovább