Hírek

A KAP Stratégiai Tervek és az élelmezésbiztonság kérdéseire összpontosított a Mezőgazdasági és Halászati Tanács júliusi ülése

Az agrárminiszterek július 18-i, brüsszeli találkozójuk alkalmával a KAP Stratégiai Tervek jóváhagyási folyamatáról, a mezőgazdasági piacok Ukrajna elleni inváziót követő helyzetéről, valamint a növényvédő szerek fenntartható használatáról folytattak eszmecserét.
Tovább

Gazdasági és Pénzügyi Tanács - 2022. július 12.

Az ECOFIN nyár előtti utolsó ülésén a miniszterek részletesen megvitatták Oroszország Ukrajna elleni agressziójának gazdasági és pénzügyi következményeit.
Tovább

Magyarország a béke és a biztonság pártján áll

Az Európai Unió Tanácsának cseh elnöksége szervezésében 2022. július 11-én Prágában (Csehország) került megrendezésre a belügyminiszterek informális tanácsülése, amelyen Magyarországot Pintér Sándor belügyminiszter képviselte.
Tovább

Körforgásos gazdaság a visegrádi országokban – konferencia az Állandó Képviseleten

A magyar V4 elnökség keretében került sor a visegrádi régió körforgásos gazdasági törekvéseiről, ipari és társadalmi jó gyakorlatairól szóló konferenciára 2022. június 21-én Magyarország EU melletti Állandó Képviseletén, Brüsszelben. A félnapos konferencián esettanulmányokkal mutattuk be, hogy a régió milyen megoldásokkal, kezdeményezésekkel járul hozzá a körforgásos gazdasági átmenethez és ez hogyan illeszkedik bele az európai uniós jogszabályi környezetbe.
Tovább

Energia Tanács - 2022. 06. 27., Luxembourg

Az energiaminiszterek luxemburgi találkozóján Magyarországot Prof Dr. Palkovics László miniszter és Szijjártó Péter miniszter képviselte.
Tovább