Hírek

Magyarország kész és képes az európai védelmi képességek erősítésére

A Közös Biztonság- és Védelempolitika (KBVP) aktualitásairól egyeztetett Brüsszelben Németh Gergely, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára és Ódor Bálint, kül- és biztonságpolitikai képviselő (PSC), nagykövet az érintett uniós intézmények vezetőivel.
Tovább

Versenyképességi Tanács, 2021. május 27-28., Brüsszel

A Versenyképességi Tanács 2021. május 27-i ülésnapjának menetét két fő téma határozta meg, mégpedig a digitális szolgáltatásokról szóló javaslatcsomag, valamint az európai iparstratégia aktualizálása.
Tovább

Az igazságosabb, méltányosabb lehetőségek és az innováció tematizálta az Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanács ülésénék napirendjét 2021. május 17-18. Brüsszel

Az oktatási miniszterek ülésének középpontjában a befogadó oktatás és a felsőoktatás állt. A Tanács következtetéseket fogadott el a befogadó és méltányos oktatás szerepéről a diákok iskolai sikerességében, valamint az Európai Egyetemek kezdeményezésről.
Tovább

Általános Ügyek Tanácsa ülés, 2021. május 11.

Az Általános Ügyek Tanácsának 2021. május 11-i ülésén Magyarországot Varga Judit miniszter asszony és Ökrös Oszkár államtitkár úr képviselte. A Tanácsot Ana Paula Zacarias, EU ügyekért felelős portugál államtitkár elnökölte, a Bizottságot pedig Maroš Šefčovič alelnök képviselte.
Tovább

Online Európa nap családi programokkal és érdekes beszélgetésekkel

A járványhelyzet miatt idén virtuális eseménnyé alakul át az Európa-nap alkalmából rendezett hagyományos fesztivál. A május 9-i online rendezvényen való részvétel ingyenes, Facebookon az Európa Pont-ot követve lehet csatlakozni.
Tovább