Hírek

Nyilvánvalóak az európai gyógyszerpiac egyensúlytalanságai

A 2017. december 8-ai EPSCO tanácsülésen a magyar delegáció kiemelte, hogy számos jel utal arra, hogy az uniós gyógyszerpiac működése nem támogatja megfelelően a tagállami egészségügyi ellátórendszerek fenntarthatóságát.
Tovább

"Vajon megvalósul a Duna-régió gázpiaci integrációja 2020-ra?"

2017. december 5-én Brüsszelben, Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletén került megrendezésre a Duna Régió Stratégia fenntartható energia prioritási területének (PA2) 4. Stakeholder Szemináriuma, a régió és az EU intézmények energetikai szakértőinek részvételével.
Tovább

Az uniós agrárminiszterek első alkalommal vitatták meg a 2020 utáni Közös Agrárpolitikáról megjelent bizottsági közleményt

„Magyarország nagy várakozással tekint a 2020 utáni Közös Agrárpolitikáról (KAP) folytatandó jövőbeni tárgyalások elé. A kormány törekvése, hogy olyan új KAP szülessen, amely valamennyi európai mezőgazdasági termelő, az általuk megtermelt jó minőségű és egészséges élelmiszeren keresztül pedig valamennyi uniós állampolgár számára kedvező” – mondta Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a Mezőgazdasági és Halászati Tanács december 11-i brüsszeli ülését követően.
Tovább

A Tanács elutasítja a családi ellátások indexálását

2017. december 7-én Brüsszelben került sor a Foglalkoztatási, Szociális, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi (EPSCO) Tanács ülésén a foglalkoztatási és szociális napirendi pontok megvitatására. A magyar delegációt Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere vezette és részt vett Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is. Az Európai Bizottságot Valdis Dombrovskis, az euróért és szociális párbeszédért felelős alelnök, Marianne Thyssen foglalkoztatásért, szociális ügyekért, munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős biztos, valamint Vera Jourová jogérvényesülésért, fogyasztóvédelemért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős biztos képviselték.
Tovább

2017. december 4-én került megrendezésre Brüsszelben a Közlekedési, Távközlési és Energiaügyi (TTE) Tanács távközlési ülése

Az ülésén Magyarországot Stelbaczky Tibor nagykövet és Mernyei Ákos helyettes államtitkár (NFM) képviselte.
Tovább