Hírek

A gördülékenyebb és fenntarthatóbb európai mobilitás - Közlekedési Tanács, 2019. december 2-án Brüsszelben

A Közlekedési Tanács 2019. december 2-ai ülésén széles körű eszmecserét folytatott az ágazat különböző fejlesztési céljairól Brüsszelben.
Tovább

Uniós és nemzeti szinten is stratégiai cél a kis- és középvállalatok megerősítése - Versenyképességi Tanács, 2019. november 28-29., Brüsszel

A Versenyképességi Tanács 2019. november 28-i ülésén a miniszterek áttekintették az európai kis- és középvállalkozások támogatásának és az EU külső versenyképessége erősítésének lehetőségeit.
Tovább

Előzetes a Külügyek Tanácsa/Kereskedelempolitika 2019. november 21-i üléséhez

A Külügyek Tanácsa kereskedelmi formációjának következő ülésére 2019. november 21-én kerül sor Brüsszelben. A Tanácsülésen a magyar delegációt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vezeti.
Tovább

Az EPSCO miniszterek vitát folytattak a szociális és foglalkoztatáspolitikát érintő jövőbeni elképzeléseikről

A Foglalkoztatási, Szociális, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi (EPSCO) Tanács soron következő ülésére 2019. október 24-én Luxemburgban került sor. A magyar delegációt dr. Rétvári Bence parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes (EMMI) vezette.
Tovább

Magyarországgal együtt húsz tagállam agrárminisztere utasította el a KAP forrásainak csökkentését

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2019. október 14-i ülésén Magyarországgal együtt összesen húsz tagállam agrárminisztere támogatta azt a közös nyilatkozatot, amely a Közös Agrárpolitikára (KAP) fordítható források jelenlegi szinten történő megtartását szorgalmazza a következő uniós költségvetési ciklusban.
Tovább