Hírek

Az európai vidék nyertese kell, hogy legyen az új uniós pénzügyi ciklusnak

Az európai vidéki területek előtt álló kihívásokról folytattak eszmecserét az uniós mezőgazdasági miniszterek a Szlovéniában tartott informális ülésükön.
Tovább

Az uniós bel- és igazságügy miniszterek rendkívüli tanácsülése Brüsszel, 2021. augusztus 31.

A szlovén Elnökség kezdeményezésére 2021. augusztus 31-én került sor a Bel- és Igazságügyi Tanács rendkívüli ülésére. Az ülésen a belügyminiszterek átfogó vitát folytattak az Afganisztánban kialakult helyzet belügyi területet érintő hatásairól, valamint az egységes uniós álláspont jegyében közös nyilatkozatot fogadtak el. Magyarországot Dr. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter úr képviselte.
Tovább

A méhészeti ágazat megsegítését sürgette Magyarország a Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2021. július 19-i ülésén

Magyarország konkrét intézkedési javaslatokat fogalmazott meg a méhészeti ágazat megsegítése érdekében a Mezőgazdasági és Halászati Tanács hétfői ülésén. A beterjesztett dokumentumot Franciaország, Görögország, Horvátország, Olaszország és Románia teljes mellszélességgel támogatta.
Tovább

A belügyminiszterek informális tanácsülése - 2021. július 15., Brdo pri Kranju, Szlovénia

Az Európai Unió Tanácsának szlovén elnöksége szervezésében 2021. július 15-én Brdoban (Szlovénia) került megrendezésre a belügyminiszterek informális tanácsülése, amelyen Magyarországot Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter képviselte.
Tovább

V4 + Szlovénia csúcstalálkozó - Ljubljana, 2021. július 9.

Az Európai Uniónak a következő hat hónapban súlyos kérdésekkel kell szembenéznie, de szerencse, hogy ebben az időszakban éppen Szlovénia adja az EU tanácsának elnökségét - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Ljubljanában, a visegrádi csoportot (V4) alkotó országok (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia), valamint Szlovénia kormányfői szintű találkozóját követő sajtótájékoztatón.
Tovább