Hírek

Gazdasági és Pénzügyi Tanács (Brüsszel, 2022. január 18.)

Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter képviselte Magyarországot az idei év első ECOFIN ülésén, melyre január 18-án került sor. Az ülés két fő témája a globális minimum adómérték biztosításáról szóló tanácsi irányelv, illetve a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz végrehajtása voltak.
Tovább

A francia elnökségi program, állatjóléti kérdések, a fenntartható karbon ciklusok, agrárkereskedelmi kérdések és az agrárpiac helyzete is napirenden voltak a Mezőgazdasági és Halászati Tanács januári ülésén

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács január 17-i brüsszeli ülésén a francia elnökség bemutatta munkaprogramját. Az agrárminiszterek eszmecserét folytattak a decemberben lezajlott állatjóléti konferenciáról, a fenntartható karbon ciklusokról szóló bizottsági közleményről, agrárkereskedelmi kérdésekről, az agrárpiac helyzetéről, ezen belül a sertéságazatban tapasztalt elhúzódó válságról.
Tovább

Környezetvédelmi Tanács (Brüsszel, 2021. december 20.)

A Környezetvédelmi Tanácsra 2021. december 20-án került sor Brüsszelben. Magyarországot Steiner Attila a körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államititkár képviselte.
Tovább

Általános Ügyek Tanácsa, 2021. december 14., Brüsszel

Az Általános Ügyek Tanácsa 2021. december 14-i ülésén Magyarországot Varga Judit miniszter asszony és Szijjártó Péter miniszter úr képviselte. A Tanácsot Gašper Dovžan, EU ügyekért felelős szlovén államtitkár elnökölte, a Bizottságot pedig Dubravka Šuica és Věra Jourová alelnökök, valamint Várhelyi Olivér biztos képviselte.
Tovább

Az erdőirtás visszaszorítása, az élelmezésbiztonsági vészhelyzeti terv, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok, a sertéságazatban tapasztalt válság és a KAP Stratégiai Tervek is napirenden voltak a Mezőgazdasági és Halászati Tanács decemberi ülésén

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács december 13-án Brüsszelben megtartott ülésén az agrárminiszterek tanácsi következtetéseket fogadtak el az élelmiszer-ellátási és élelmezésbiztonsági vészhelyzeti tervről. Emellett eszmecserét folytattak az erdőirtás és erdőpusztulás visszaszorításáról, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok elleni fellépésről, a sertéságazat nehéz helyzetéről, valamint a KAP Stratégiai Tervek benyújtásáról. Magyarország beszámolt a BIOEAST kezdeményezés öt éves évfordulójáról.
Tovább