Hírek

A KAP Stratégiai Tervek, a forgalmazási előírások, a sertés ágazat helyzete, az Új Uniós Erdőstratégia, az „Irány az 55%” intézkedéscsomag és az állatjólét is napirenden volt a Mezőgazdasági és Halászati Tanács októberi ülésén

Az agrárminiszterek többek között a KAP Stratégiai Tervek előkészítéséről, az uniós forgalmazási előírások felülvizsgálatáról, benne a mézek származás jelölési előírásairól, a sertés ágazat nehéz helyzetéről, valamint az Új Uniós Erdőstratégiáról, az „Irány az 55%” intézkedéscsomagról és állatjóléti kérdésekről folytattak eszmecserét a Mezőgazdasági és Halászati Tanács október 11-12-én Luxemburgban megtartott ülésén.
Tovább

Informális egészségügyi miniszteri videokonferencia – 2021. október 12.

2021. október 12-én került sor az Európai Unió egészségügyi minisztereinek informális videokonferenciájára. Magyarország képviseletében Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár szólalt fel.
Tovább

Az uniós energiaügyi miniszterek megvitatták a megújuló energiaforrásokból származó energia és az energiahatékonyság növelése és az e-mobilitás elterjedése előtt álló kihívásokat Szlovéniában

2021. szeptember 21-22-én Szlovéniában került sor az energiaügyi miniszterek informális találkozójára, amelyen Magyarországot Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára képviselte.
Tovább

Általános Ügyek Tanácsa, 2021. szeptember 21., Brüsszel

A magyar V4 elnökség keretében V4 koordinációs egyeztetésre került sor az Általános Ügyek Tanácsa szeptember 21-i ülése előtt. A V4 koordinációs egyeztetésen és az Általános Ügyek Tanácsán Magyarországot Ökrös Oszkár államtitkár úr képviselte. A Tanácsot Gašper Dovžan, EU ügyekért felelős szlovén államtitkár elnökölte, a Bizottságot pedig Maroš Šefčovič és Dubravka Šuica alelnökök képviselték a tanácsülésen.
Tovább