Hírek

Külügyek Tanácsa, 2021. október 21., Luxembourg

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter képviselte Magyarországot a Külügyek Tanácsa 2021. október 21-ei, luxembourgi ülésén. Az ülést megelőzően Nikos Dendias görög külügyminiszer meghívására munkareggelire került sor Najla El Mangoush-sal, Líbia külügyminiszterével.
Tovább

Általános Ügyek Tanácsa, 2021. október 19., Luxembourg

A magyar V4 elnökség keretében V4 koordinációs egyeztetésre került sor az Általános Ügyek Tanácsa szeptember 21-i ülése előtt. A V4 koordinációs egyeztetésen és az Általános Ügyek Tanácsán Magyarországot Varga Judit miniszter asszony képviselte. A Tanácsot Gašper Dovžan, EU ügyekért felelős szlovén államtitkár elnökölte, a Bizottságot pedig Didier Reynders biztos képviselte a tanácsülésen.
Tovább

A távközlési miniszterek 2020. október 14-ei informális tanácsülése

Az EU-s tagállamok távközlési miniszterei 2020. október 14-én informális tanácsülés keretében a mesterséges intelligencia szabályozásával kapcsolatos témaköröket vitatták meg.
Tovább

A KAP Stratégiai Tervek, a forgalmazási előírások, a sertés ágazat helyzete, az Új Uniós Erdőstratégia, az „Irány az 55%” intézkedéscsomag és az állatjólét is napirenden volt a Mezőgazdasági és Halászati Tanács októberi ülésén

Az agrárminiszterek többek között a KAP Stratégiai Tervek előkészítéséről, az uniós forgalmazási előírások felülvizsgálatáról, benne a mézek származás jelölési előírásairól, a sertés ágazat nehéz helyzetéről, valamint az Új Uniós Erdőstratégiáról, az „Irány az 55%” intézkedéscsomagról és állatjóléti kérdésekről folytattak eszmecserét a Mezőgazdasági és Halászati Tanács október 11-12-én Luxemburgban megtartott ülésén.
Tovább

Informális egészségügyi miniszteri videokonferencia – 2021. október 12.

2021. október 12-én került sor az Európai Unió egészségügyi minisztereinek informális videokonferenciájára. Magyarország képviseletében Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár szólalt fel.
Tovább