Hírek

Foglalkoztatási, Szociálpolitikai, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Tanács, 2022. március 14.

Az Ukrajnában kialakult helyzet felett érzett aggodalmak közepette, a szociális és foglalkoztatási miniszterek 2022. március 14-én ülést tartottak az EPSCO keretében, számos kérdést megvitatva. A miniszterek általános megközelítést fogadtak el a nemek közötti egyenlőség vezetőtestületekben történő megerősítésére vonatkozó irányelv tekintetében. Politikai vitára került sor az ukrajnai válság, a munkaerőfelvétel keretében megmutatkozó hátrányos megkülönböztetés és az idős emberek foglalkoztatásának előmozdítása tárgykörében. Jóváhagyták a foglalkoztatással, valamint az Európai Szemeszterrel összefüggő tanácsi következtetéseket is.
Tovább

Margaritis Schinas, az Európai Bizottság alelnökének nyilatkozata Beregsurányban, az ukrán-magyar határon

Magyarország és az Európai Unió egésze olyan helyzettel néz most szembe, melyre nincs példa közelmúltbeli történelmünkben.
Tovább

Bel- és Igazságügyi Tanács, belügyi nap, 2022. március 3., Brüsszel

Az Európai Unió Tanácsának francia elnöksége szervezésében 2022. március 3-án Brüsszelben került megrendezésre a Bel- és Igazságügyi Tanács belügyi napja, amelyen Magyarországot Pogácsás Tibor államtitkár képviselte.
Tovább

Őrizzük meg Magyarország békéjét és biztonságát!

Őrizzük meg Magyarország békéjét és biztonságát! - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök keddi videónyilatkozatában.
Tovább

Rendkívüli Energia Tanács, 2022. február 28., Brüsszel

Az Európai Unió Tanácsának francia elnöksége szervezésében 2022. február 28-án Brüsszelben került megrendezésre az energiaügyi miniszterek rendkívüli Tanácsülése, amelyen Magyarországot Steiner Attila államtitkár képviselte.
Tovább