Hírek

Nem fogjuk megengedni, hogy a diákok kárvallottjai legyenek bármilyen brüsszeli döntésnek

A magyar álláspont világos: nem fogjuk megengedni, hogy a diákok kárvallottjai legyenek bármilyen brüsszeli döntésnek, a magyar költségvetés ki fogja fizetni az Erasmus ösztöndíjprogram költségeit, ha nem sikerül rendezni a vitát az Európai Bizottsággal - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Brüsszelben az MTI-nek.
Tovább

Egyensúlyra van szükség a gyógyszerinnováció támogatása és a gyógyszerek megfizethetősége között

Nagy várakozás övezi az Európai Bizottság hamarosan megjelenő javaslatát a gyógyszerszabályozás felülvizsgálatára vonatkozóan. A Covid járvány kitörését követő időszak új kihívásai is fontossá teszik, hogy azokra hatékony válaszokat találjunk.
Tovább

Összefoglaló az idei utolsó Energia Tanácsról

Három fordulós vitát követően a Tanács jóváhagyta a piaci korrekciós mechanizmusról szóló politikai megállapodást, amelyet egy december 22-én induló írásos eljárás keretében fogad majd el.
Tovább

2022 utolsó Környezetvédelmi Tanácsa

A környezetvédelmi miniszterek politikai vitát folytattak a természet helyreállításáról szóló rendelettervezetről, és egyetértettek abban, hogy a biológiai sokféleség csökkenése és a klímaváltozás szorosan összekapcsolódó kihívást jelentenek, melyre sürgős és ambiciózus választ kell nyújtania az Európai Uniónak.
Tovább

Értelmes kérdésekkel kellene foglalkozni a gázársapkával való szerencsétlenkedés helyett

Ahelyett, hogy az Európai Unió értelmes kérdésekkel, új energiaforrások keresésével, az infrastruktúra fejlesztésével foglalkozott volna, az elmúlt hónapok a gázársapka körüli szerencsétlenkedéssel mentek el - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.
Tovább