Hírek

Ellentétes lenne az európai értékekkel, ha a gazdagabb államok több támogatást kapnának

Orbán Viktor miniszterelnök kedden videokonferencia keretében egyeztetett az Európai Tanács elnökével, Charles Michellel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A megbeszélés a július 17-18-án esedékes EU-csúcs előkészítését szolgálta.
Tovább

Kövér Lászlónak, a nemzeti önazonosság védelméről szóló politikai nyilatkozat előterjesztőjének nyitóbeszéde

Elhangzott az Országgyűlés 2020. június 4-i emlékülésén, a trianoni békediktátum 100. évfordulóján.
Tovább

Áder János köztársasági elnök beszéde a Nemzeti Összetartozás Napján az Országgyűlés emlékülésén - 2020. június 04.

„Bevallom, hogy ezt a turáni törzset éles ellenszenvvel szemléltem és szemlélem ma is. Miként rokonaik, a törökök sokat romboltak és semmit sem alkottak. Budapest hamis város minden eredetiség nélkül. Századokon át a magyarok elnyomták nemzetiségeiket. A szabadulás és a megtorlás órája elérkezett” – írta – 1919-ben – Harold Nicolson angol diplomata, akinek jelentős szerep jutott a trianoni határok megállapításánál.
Tovább

További fokozott uniós együttműködésre van szükség a koronavírus ellen

2020. március 6-én ismét találkoztak az uniós egészségügyi miniszterek, hogy megvitassák a koronavírus okozta megbetegedés (COVID-19) járvánnyal kapcsolatos együttműködési feladatokat.
Tovább

Miniszterek megvitatták az Európai Zöld Megállapodást és az új EU klímatörvényt

A horvát elnökség alatt március 5-én Brüsszelben megtartott első Környezetvédelmi Tanácson a miniszterek véleményt cseréltek az Európai Zöld Megállapodásról, jóváhagyták az EU hosszú távú alacsony szén-dioxid kibocsátás fejlesztési stratégiát, illetve a levegőtisztaság védelméről szóló következtetéseket és tájékoztatást kaptak az Európai Bizottságtól az első EU klímatörvényről.
Tovább