Hírek

ECOFIN ülés - 2021. december 7.

Az ECOFIN ülésen a Tanács megállapodást ért el az ÁFA irányelv módosításáról. Az új szabályok biztosítják, hogy a tagországok között érvényesüljön az egyenlő elbánás elve és nagyobb rugalmasságot biztosítanak a tagországoknak a kedvezményes és a 0%-os ÁFA kulcsok alkalmazása kapcsán.
Tovább

A vakcinák jelentik a Covid-19 járvány elleni védekezés hatékony eszközét - Egészségügyi miniszteri Tanácsülés – 2021. december 7.

2021. december 7-én Brüsszelben került sor az Európai Unió egészségügyi minisztereinek (EPSCO) Tanácsülésére. Magyarország képviseletében Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár szólalt fel.
Tovább

A foglalkoztatási és szociális miniszterek 2021. december 6-i ülése

A foglalkoztatási és szociális miniszterek 2021. december 6-án Brüsszelben tartott Tanácsülésén a tagállamok általános megközelítést fogadtak el az Európai Unióban alkalmazandó megfelelő minimálbéreket szabályozó keretirányelv és a bérek átláthatóságáról szóló irányelvjavaslat tárgyában.
Tovább

Távközlési Tanács ülése, 2021. december 3.

A december 3-i Távközlési Tanács egyhangúan támogatta az Unió egész területén magas szintű kiberbiztonságot biztosító intézkedésekről szóló irányelvhez készült általános megközelítést és így felhatalmazást adott az intézményközi tárgyalások megkezdéséhez.
Tovább