Hírek

Őrizzük meg Magyarország békéjét és biztonságát!

Őrizzük meg Magyarország békéjét és biztonságát! - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök keddi videónyilatkozatában.
Tovább

Rendkívüli Energia Tanács, 2022. február 28., Brüsszel

Az Európai Unió Tanácsának francia elnöksége szervezésében 2022. február 28-án Brüsszelben került megrendezésre az energiaügyi miniszterek rendkívüli Tanácsülése, amelyen Magyarországot Steiner Attila államtitkár képviselte.
Tovább

Rendkívüli Bel- és Igazságügyi Tanács, 2022. február 27., Brüsszel

Az Európai Unió Tanácsának francia elnöksége szervezésében 2022. február 27-én Brüsszelben került megrendezésre a belügyminiszterek rendkívüli tanácsülése, amelyen Magyarországot Pintér Sándor belügyminiszter képviselte.
Tovább

Általános Ügyek Tanácsa, 2022. február 22., Brüsszel

Az Általános Ügyek Tanácsa 2022. február 22-i ülésén Magyarországot Ökrös Oszkár államtitkár képviselte. A Tanácsot Clément Beaune, EU ügyekért felelős francia államtitkár elnökölte, a Bizottságot pedig Dubravka Šuica, Věra Jourová és Maroš Šefčovič alelnökök, valamint Didier Reynders biztos képviselték.
Tovább

Sűrű napirend a Mezőgazdasági és Halászati Tanács februári ülésén

Az agrárminiszterek többek között a Zöld Megállapodás, a KAP és a kereskedelempolitika közötti koherencia megerősítéséről, az erdőirtás és erdőpusztulás elleni fellépésről, az uniós promóciós politika felülvizsgálatáról és az agrárpiac helyzetéről, ezen belül a sertéságazatban tapasztalt elhúzódó válságról folytattak eszmecserét.
Tovább