Hírek

Át kell gondolni, eddig mennyire volt sikeres az EU Ukrajnával kapcsolatos stratégiája

Az Európai Uniónak reflexiós időszakot kell kezdenie annak átgondolására, hogy eddig mennyire volt sikeres az Európai Unió Ukrajnával kapcsolatos stratégiája - jelentette ki Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter szerdán Brüsszelben.
Tovább

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyarország nem támogatja, hogy további pénzek menjenek Ukrajnába

Magyarország továbbra sem szállít fegyvereket, és nem támogatja, hogy további pénzek menjenek Ukrajnába - jelentette ki a honvédelmi miniszter Brüsszelben kedden.
Tovább

Szijjártó: a kormány a speciális magyar szempontok érvényesítését követeli az izraeli helyzet kapcsán

A kormány a speciális magyar szempontok érvényesítését fogja követelni továbbra is az izraeli helyzet kapcsán minden nemzetközi fórumon, ugyanis elsődleges fontosságú a magyar állampolgárságú túszok kiszabadítása és a Gázai övezetben tartózkodók kimenekítése - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.
Tovább

A nemzeti kormányok mozgásterét kell növelni

Az uniós tagállamok gazdasági és politikai helyzete jelentősen eltér, ezért nemzeti szinten lehet a legjobban meghatározni azt, hogy milyen gazdasági reformokra és intézkedésekre van szükség, ezért fontos, hogy az egyes országok mozgásterét és döntési kompetenciáját növeljük e téren, és ne az Európai Bizottságét - mondta Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium makrogazdasági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Brüsszelben az MTI-nek.
Tovább

Agrárpiaci, halászati és élelmiszerpazarlási kérdésekre összpontosított a Mezőgazdasági és Halászati Tanács októberi ülése

Az agrárminiszterek október 23-24-i, brüsszeli találkozójuk alkalmával többek között agrárpiaci kérdéseket, így az Ukrajnából érkező gabona kérdését, a balti-tengeri halászati lehetőségeket illetve az élelmiszerpazarlás elleni küzdelem lehetőségeit vitatták meg.
Tovább