Hírek

Lezajlott a Cseh Elnökség első formális Általános Ügyek Tanácsa

Az Általános Ügyek Tanácsa 2022. szeptember 20-i ülésén Magyarországot Varga Judit miniszter képviselte. A Tanácsot Mikuláš Bek, cseh EU ügyekért felelős miniszter elnökölte, az Európai Bizottságot pedig Maroš Šefčovič és Dubravka Šuica alelnökök, valamint Didier Reynders biztos képviselte.
Tovább

Rendkívüli ülést tartott az Energia Tanács

A rendkívüli Energia Tanács 2022. szeptember 9-i ülésén a miniszterek vitát folytattak a magas energiaárak enyhítése érdekében szükséges és lehetséges vészhelyzeti intézkedésekről, illetve az Unió ellátásbiztonsági helyzetéről és felkészültségéről a téli szezonra.
Tovább

A KAP Stratégiai Tervek és az élelmezésbiztonság kérdéseire összpontosított a Mezőgazdasági és Halászati Tanács júliusi ülése

Az agrárminiszterek július 18-i, brüsszeli találkozójuk alkalmával a KAP Stratégiai Tervek jóváhagyási folyamatáról, a mezőgazdasági piacok Ukrajna elleni inváziót követő helyzetéről, valamint a növényvédő szerek fenntartható használatáról folytattak eszmecserét.
Tovább

Gazdasági és Pénzügyi Tanács - 2022. július 12.

Az ECOFIN nyár előtti utolsó ülésén a miniszterek részletesen megvitatták Oroszország Ukrajna elleni agressziójának gazdasági és pénzügyi következményeit.
Tovább

Magyarország a béke és a biztonság pártján áll

Az Európai Unió Tanácsának cseh elnöksége szervezésében 2022. július 11-én Prágában (Csehország) került megrendezésre a belügyminiszterek informális tanácsülése, amelyen Magyarországot Pintér Sándor belügyminiszter képviselte.
Tovább