Hírek

Körforgásos gazdaság a visegrádi országokban – konferencia az Állandó Képviseleten

A magyar V4 elnökség keretében került sor a visegrádi régió körforgásos gazdasági törekvéseiről, ipari és társadalmi jó gyakorlatairól szóló konferenciára 2022. június 21-én Magyarország EU melletti Állandó Képviseletén, Brüsszelben. A félnapos konferencián esettanulmányokkal mutattuk be, hogy a régió milyen megoldásokkal, kezdeményezésekkel járul hozzá a körforgásos gazdasági átmenethez és ez hogyan illeszkedik bele az európai uniós jogszabályi környezetbe.
Tovább

Energia Tanács - 2022. 06. 27., Luxembourg

Az energiaminiszterek luxemburgi találkozóján Magyarországot Prof Dr. Palkovics László miniszter és Szijjártó Péter miniszter képviselte.
Tovább

Környezetvédelmi Tanács - 2022. 06. 28., Luxembourg

Maratoni tárgyalást követően a június 28-i Környezetvédelmi Tanácson a miniszterek általános megközelítést fogadtak el a „Fit for 55” csomag klímapolitikai tárgyú jogszabály-tervezeteiről.
Tovább

Magyarország támogatja Ukrajna uniós tagjelöltségét

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke kedden felhívta Orbán Viktor miniszterelnököt; a megbeszélésen Ukrajna európai integrációjáról, a háborús menekültek befogadásáról, valamint a magyar-ukrán együttműködés egyéb területeiről volt szó - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.
Tovább

Gazdasági és Pénzügyi Tanács - 2022. június 17.

A június 17-i luxemburgi ECOFIN ülésen a miniszterek megvitatták az aktuális gazdasági körülményeket, különös tekintettel a növekvő inflációra. Egyetértés volt abban, hogy koordinált fellépéssel, a legsérülékenyebb háztartásokat segítő intézkedésekkel megfelelő választ adhatunk a kihívásokra.
Tovább