Hírek

Magyarország számára a legfontosabb a béke megteremtése

A legfontosabb a biztonság, amelyet csak a békén keresztül lehet szavatolni, ezért Magyarország számára a legfontosabb a béke megteremtése - jelentette ki az igazságügyi miniszter Luxembourgban pénteken.
Tovább

El kell kerülni, hogy államok közötti háborúvá szélesedjen az izraeli konfliktus

A nemzetközi közösségnek mindent meg kell tennie a közel-keleti konfliktus eszkalációjának elkerülése érdekében, a legfontosabb az, hogy sikerüljön megakadályozni az államok közötti háború kitörését - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban.
Tovább

Brüsszel tehetetlen az európai gazdák védelme tekintetében

Brüsszel tehetetlennek bizonyult az ukrán mezőgazdasági termékek uniós beáramlásának korlátozása és az európai gazdák védelme tekintetében - jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára Luxembourgban hétfőn.
Tovább

A nagyobb illegális migráció nagyobb terrorfenyegetettséget jelent

Magyarország és több közép-európai ország egyértelműen ki meri azt mondani, amit egyes nyugat-európai országok még nem: a nagyobb illegális migráció nagyobb terrorfenyegetettséget jelent Európa számára - jelentette ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Luxembourgban magyar újságíróknak nyilatkozva csütörtökön.
Tovább

Nem támogatható olyan uniós javaslat, amely veszélyeztetheti a rezsicsökkentési intézkedést

Az Energia Tanács október 17-i ülésén megállapodásra jutott a villamosenergia-piaci működés javításáról szóló rendelet javaslatról.
Tovább