Hírek

Az agrárpiaci helyzetre és az új KAP-ra összpontosított a Mezőgazdasági és Halászati Tanács decemberi ülése

Az agrárminiszterek december 11-12-i, brüsszeli találkozójuk alkalmával többek között a mezőgazdasági piacok helyzetéről, illetve a KAP Stratégiai Tervek aktuális helyzetéről és kihívásairól folytattak eszmecserét.
Tovább

Újra üléseztek az EU egészségügyi miniszterei

2022. december 9-én Brüsszelben került sor az Európai Unió egészségügyi minisztereinek (EPSCO) tanácsülésére.
Tovább

Nagy kihívást jelentő napirendek az EPSCO Tanács ülésén

Az EPSCO Tanács ülésére 2022. december 8-án került sor. A miniszterek különösen nagy kihívást jelentő napirenddel néztek szembe, amely lehetővé tette számukra, hogy a foglalkoztatási és szociálpolitikai kérdések széles körét vitassák meg. A szakpolitikai viták között szerepelt a családpolitika, az európai szemeszter és az európai gondozási stratégia.
Tovább

Megszűnik a határellenőrzés Magyarország és Horvátország között januártól

Megszűnik a határellenőrzés Magyarország és Horvátország 344 kilométer hosszú határszakaszán január elsejétől, miután az európai uniós tagállamok belügyminiszteri tanácsa jóváhagyta Horvátország csatlakozását a schengeni övezethez - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Brüsszelben csütörtökön.
Tovább

Az európai félvezetőgyártás megerősítését célzó megállapodás született a Versenyképességi Tanács 2022. december 1-2-i ülésén.

A Versenyképességi Tanács december 1-i ülésén a miniszterek megegyeztek az európai félvezető-ökoszisztéma megerősítését célzó intézkedési keret létrehozásáról.
Tovább