Hírek

Nemzeti érdekek képviselete a nemzeti ünnepen: üléseztek a foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős miniszterek

2018. március 15-én Brüsszelben került sor a Foglalkoztatási, Szociális, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi (EPSCO) Tanács ülésén a foglalkoztatási és szociális napirendi pontok megvitatására. A magyar delegációt Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár vezette. Az Európai Bizottságot Valdis Dombrovskis, az euróért és szociális párbeszédért felelős alelnök, Marianne Thyssen foglalkoztatásért, szociális ügyekért, munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős biztos, valamint Vera Jourová jogérvényesülésért, fogyasztóvédelemért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős biztos képviselték.
Tovább

25 éves a belső piac: Versenyképességi Tanácsülésre került sor Brüsszelben, 2018. március 12-én.

Az első napirendi pontban a miniszterek megvitatták a 2018-as Európai Szemeszter keretein belül az Európai Unió gazdaságának digitalizálását érintő kérdéseket. A tagállamok rávilágítottak a strukturálisreform-törekvések fontosságára, amelyek mind európai, mind nemzeti szinten nélkülözhetetlenek a digitális átalakulás valamennyi előnyének kiaknázásához.
Tovább

Műanyag Stratégia és környezetvédelmi szabályok voltak napirenden a környezetvédelmi miniszterek tanácsülésén

A környezetvédelmi miniszterek tanácsülésén Brüsszelben megvitatták a Műanyag Stratégiát a körforgásos gazdaságra vonatkozó újabb akcióterv keretében, valamint az Európai Szemeszter zöldítésére vonatkozó lehetőségeket
Tovább

"Több Európához több pénzre van szükség" -- hangzott el az Európai Unió 2020 utáni hosszútávú költségvetéséről szóló konferencián

Február 27-én Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviselete adott helyszínt elsőként annak a négy rendezvényből álló konferenciasorozatnak, amelynek témája az Európai Unió 2020 utáni hosszútávú költségvetése.
Tovább

Továbbra is szükség van a kohéziós politikára

Nincs áthidalhatatlan különbség Magyarország célja és az Európai Bizottság költségvetési elképzelései között, Európának továbbra is szüksége van a tagországok közötti fejlettségi különbségeket kiegyenlítő kohéziós politikára - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a V4+4 budapesti csúcstalálkozóját követően, ahol a nyolc ország képviselői Günther Oettinger uniós biztossal tárgyaltak.
Tovább