Hírek

Hatalmas lehetőség előtt áll a magyar akvakultúra ágazat

Elfogadták a miniszterek az uniós halászati támogatások 2020 utáni elosztására vonatkozó szabályokat a Mezőgazdasági és Halászati Tanács június 18-i ülésén. A magyar érdekeknek megfelelő, az akvakultúra ágazat igényeit szem előtt tartó megállapodás született, amely garancia lehet az ágazat további fejlődésére - mondta az ülés után a magyar delegációt vezető Nagy István agrárminiszter, Luxemburgban.
Tovább

Az EU sikertelen lesz, ha "nem hajt végre hajtűkanyart" migrációs politikájában

Sikertelen lesz globálisan az Európai Unió, amennyiben "nem hajt végre hajtűkanyart migrációs politikájában", ugyanis a bevándorlóáradat megállítása nélkül nem garantálható a kontinens biztonsága és versenyképessége - jelentette ki Szijjártó Péter a tagállami külügyminiszterek hétfői luxembourgi ülésének szünetében.
Tovább

Magyarország és több tagállam az európai fuvarozói szektor erősítését célzó intézkedések elfogadására szólított fel a 2019. június 6-ai Közlekedési Tanácson

Magyarország, Lengyelország, Bulgária, Litvánia és Lettország közösen hívták fel a figyelmet a főként a nyugat-európai tagállamok érdekeit tükröző, protekcionista intézkedéseket tartalmazó I. Mobilitási Csomag-javaslat negatív hatásaira az európai fuvarozói szektorra nézve.
Tovább

Az egész európai gazdaságot lassíthatják a nyugati államok protekcionista intézkedései

El kell kerülni, hogy a régi tagállamok az egységes uniós piac, az európai fogyasztók és az új tagállamok kárára fejlesszék gazdaságukat - hangsúlyozta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára a Versenyképességi Tanács ülésén, 2019. május 27-én, Brüsszelben.
Tovább

Új politikai helyzet van Európában, megbomlott a status quo

Új politikai helyzet van a kontinensen, megbomlott a status quo az európai parlamenti (EP-) választások nyomán - mondta Szijjártó Péter a nemzetközi kereskedelmi ügyekkel foglalkozó tagállami miniszterek hétfői brüsszeli ülésének szünetében.
Tovább