Hírek

Online Európa nap családi programokkal és érdekes beszélgetésekkel

A járványhelyzet miatt idén virtuális eseménnyé alakul át az Európa-nap alkalmából rendezett hagyományos fesztivál. A május 9-i online rendezvényen való részvétel ingyenes, Facebookon az Európa Pont-ot követve lehet csatlakozni.
Tovább

Orbán Viktor miniszterelnök brüsszeli munkalátogatása – 2021. április 23.

Orbán Viktor miniszterelnök ma munkalátogatásra Brüsszelbe érkezett, ahol tárgyalást folytatott Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökével. A tárgyalások fókuszában a magyar Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv véglegesítése állt, illetve aktuális uniós ügyekről tárgyaltak.
Tovább

Az Európa-ügyi miniszterek informális videokonferenciája, 2021. április 20.

Az Európa-ügyi miniszterek 2021. április 20-i informális videokonferencia ülésén Magyarországot Varga Judit miniszter asszony képviselte. A Tanácsot Ana Paula Zacarias, EU ügyekért felelős portugál államtitkár elnökölte, a Bizottságot pedig Maroš Šefčovič és Dubravka Šuica alelnökök, valamint Várhelyi Olivér és Didier Reynders biztosok képviselték.
Tovább

Célegyenesbe fordultak a KAP reform tárgyalások

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács március 22-23-i brüsszeli ülésén az uniós mezőgazdasági miniszterek intenzív egyeztetéseket folytattak a Közös Agrárpolitika reformjáról. A 2023-tól induló új Közös Agrárpolitika előkészítése sorsdöntő szakaszához érkezett. A magyar kormány továbbra is mindent megtesz azért, hogy stabil kereteket biztosítson a magyar agrárium és a magyar gazdák számára.
Tovább

Az Európa-ügyi miniszterek nem hivatalos videokonferenciája, 2021. március 23.

A miniszterek megvizsgálták az Európai Tanács tagjainak március 25-i és 26-i videokonferenciájára készített nyilatkozatot. Az uniós vezetők a videokonferencián megvitatják majd a Covid19-világjárvánnyal kapcsolatos válaszintézkedéseket, valamint tárgyalni fognak az egységes piacról, az iparpolitikáról, a digitális transzformációról és a gazdaságról, a Földközi-tenger keleti térségében kialakult helyzetről, valamint az EU és Oroszország közötti kapcsolatokról.
Tovább