Hírek

Fontos döntések elfogadására került sor az EPSCO Tanács 2023. november 27-28-i kétnapos ülésén, de a miniszterek a foglalkoztatás és a szociálpolitika területén jelentkező számos más témát is megvitattak

Magyarország a magyarországi zsidó közösségek képviselőivel konzultálva az év végéig nemzeti stratégiát dolgoz ki – jelentette ki többek között a magyar delegációt vezető Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár a szakpolitikai viták keretében, az EU rasszizmus elleni cselekvési terve kapcsán.
Tovább

Az Oktatás, Ifjúság, Kultúra és Sport Tanács (EYCS) november 23-án, csütörtökön és 24-én, pénteken Brüsszelben tartotta ülését

A spanyol elnökséget Pilar Alegría oktatási, szakképzési és sportminiszter, Sira Rego ifjúságért és gyermekkorért felelős miniszter, Ernest Urtasun kulturális miniszter és Victor Francos sportért felelős államtitkár képviselte. Az Európai Bizottságot Věra Jourová értékekért és átláthatóságért felelős alelnök, Iliana Ivanova asszony innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős biztos és Roberto Viola, DG CONNECT főigazgató képviselte.
Tovább

Új nemzetköziesítési program indul a modellváltó egyetemek közreműködésével

Csütörtök délelőtt a Tempus Közalapítvány kuratóriuma egy új nemzetköziesítési program alapelveit és koncepcióját fogadta el, amely közösen került kidolgozásra a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Tempus Közalapítvány, valamint meghatározó magyar egyetemek, a Pannon Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Széchenyi István Egyetem, az Óbudai, valamint a Semmelweis Egyetem közreműködésével - jelentette be Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára csütörtökön Brüsszelben az MTI-nek adott nyilatkozatában.
Tovább

Stratégiailag kell megvizsgálni, hogy az EU és tagállamai milyen módon nyújtanak segítséget Ukrajnának

A magyar álláspont szerint stratégiailag kell megközelíteni, hogy az Európai Unió és tagállamai milyen módon viszonyulnak Oroszország háborújához Ukrajnában - jelentette ki Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára kedden Brüsszelben az MTI-nek adott nyilatkozatában.
Tovább

A vidéki térségek jövőjével és a fenntartható erdészettel kapcsolatos kérdéseket tárgyalt az AGRIFISH novemberi ülése

Az agrárminiszterek november 20-i, brüsszeli találkozójuk alkalmával többek között a vidéki térségekkel, az uniós gazdálkodók helyzetével, illetve erdészettel kapcsolatos kéréseket vitattak meg.
Tovább