Hírek

Agrárpiaci-kereskedelmi kérdésekre összpontosított a Mezőgazdasági és Halászati Tanács októberi ülése

Az agrárminiszterek október 17-i, luxemburgi találkozójuk alkalmával a növény- és állategészségügyi ellenőrzések támogatásának fenntartásáról, illetve agrárpiaci és agrárkereskedelmi aktualitásokról folytattak eszmecserét.
Tovább

Újra üléseztek az EU gazdasági és pénzügyminiszterei

Az Ecofin október 4-i ülésén a miniszterek általános megközelítést értek el a Bizottság REPowerEU javaslatáról, mely olyan beruházások és reformok finanszírozására ad lehetőséget, amelyekkel elősegíthető az energiaellátás diverzifikálása, és az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség csökkentése. Az elfogadott javaslat alapján Magyarország a 20 milliárd eurós keret 3,5%-át kaphatja meg, mely 700 millió euró vissza nem térítendő támogatást jelent.
Tovább

Nincs működőképes európai egészségügyi adattér bizalom nélkül

Október 11-én a belgiumi Sciensano egészségügyi kutatóintézettel és a franciaországi Health Data Hub digitális egészségügyi intézettel együttműködésben egy műhelytalálkozóra került sor az Állandó Képviseleten. A hibrid formátumban megtartott eseményt hatvan jelenlévő és mintegy száz online résztvevő követte.
Tovább

Megállapodás született az Energia Tanács ülésén szeptember 30-án

A 2022. szeptember 30-i Energia Tanács ülésen Magyarországot Szijjártó Péter miniszter úr képviselte.
Tovább

Az EU-Ukrajna szolidaritási folyosókra összpontosított a Mezőgazdasági és Halászati Tanács szeptemberi ülése

Az agrárminiszterek szeptember 26-i, brüsszeli találkozójuk alkalmával a szolidaritási folyosók jelentőségéről, az ipari kibocsátásokról szóló irányelv felülvizsgálatáról, valamint a növényvédő szerek fenntartható használatáról folytattak eszmecserét.
Tovább