Hírek

Brüsszel nem védi meg a kelet-európai termelőket az ukrán gabona importjával szemben

Brüsszel nem fog olyan segítséget nyújtani, amely az ukrajnai gabonaimport áramlásban megvédené a magyar, a román, a lengyel, vagy a bolgár termelőket - jelentette ki Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár hétfőn Brüsszelben az MTI-nek.
Tovább

Ukrajna kisebbségi jogokat csorbító döntései megnehezítik az ország jövőbeli támogatását

A magyar nemzeti közösség jogait csorbító döntések megnehezítik az Ukrajna támogatása érdekében áldozatokat követelő döntések meghozatalát az elkövetkező időszakban Magyarországon - szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.
Tovább

Újra ülésezett „Friends of the Protection of Cultural Heritage Network”

2023. január 13-án került megtartásra a „Friends of the Protection of Cultural Heritage Network” 3. ülése Állandó Képviseletünkön.
Tovább

Nem fogjuk megengedni, hogy a diákok kárvallottjai legyenek bármilyen brüsszeli döntésnek

A magyar álláspont világos: nem fogjuk megengedni, hogy a diákok kárvallottjai legyenek bármilyen brüsszeli döntésnek, a magyar költségvetés ki fogja fizetni az Erasmus ösztöndíjprogram költségeit, ha nem sikerül rendezni a vitát az Európai Bizottsággal - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Brüsszelben az MTI-nek.
Tovább

Egyensúlyra van szükség a gyógyszerinnováció támogatása és a gyógyszerek megfizethetősége között

Nagy várakozás övezi az Európai Bizottság hamarosan megjelenő javaslatát a gyógyszerszabályozás felülvizsgálatára vonatkozóan. A Covid járvány kitörését követő időszak új kihívásai is fontossá teszik, hogy azokra hatékony válaszokat találjunk.
Tovább