Hírek

Az uniós digitális Covid-igazolvány alkalmazásáról egyeztettek az Európai Unió egészségügyi miniszterei

2021. június 15-én Luxemburgban került sor az Európai Unió egészségügyi minisztereinek (EPSCO) tanácsülésére. Az ülést Marta Temido, portugál egészségügyi miniszter vezette, az Európai Bizottságot Stella Kyriakides egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztos képviselte. Magyarország képviseletében Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár szólalt fel. Az ülésen részt vett Emer Cook az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) főigazgatója és Andrea Ammon az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) igazgatója.
Tovább

Magyarország kész és képes az európai védelmi képességek erősítésére

A Közös Biztonság- és Védelempolitika (KBVP) aktualitásairól egyeztetett Brüsszelben Németh Gergely, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára és Ódor Bálint, kül- és biztonságpolitikai képviselő (PSC), nagykövet az érintett uniós intézmények vezetőivel.
Tovább

Versenyképességi Tanács, 2021. május 27-28., Brüsszel

A Versenyképességi Tanács 2021. május 27-i ülésnapjának menetét két fő téma határozta meg, mégpedig a digitális szolgáltatásokról szóló javaslatcsomag, valamint az európai iparstratégia aktualizálása.
Tovább

Az igazságosabb, méltányosabb lehetőségek és az innováció tematizálta az Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanács ülésénék napirendjét 2021. május 17-18. Brüsszel

Az oktatási miniszterek ülésének középpontjában a befogadó oktatás és a felsőoktatás állt. A Tanács következtetéseket fogadott el a befogadó és méltányos oktatás szerepéről a diákok iskolai sikerességében, valamint az Európai Egyetemek kezdeményezésről.
Tovább

Általános Ügyek Tanácsa ülés, 2021. május 11.

Az Általános Ügyek Tanácsának 2021. május 11-i ülésén Magyarországot Varga Judit miniszter asszony és Ökrös Oszkár államtitkár úr képviselte. A Tanácsot Ana Paula Zacarias, EU ügyekért felelős portugál államtitkár elnökölte, a Bizottságot pedig Maroš Šefčovič alelnök képviselte.
Tovább