Hírek

Gazdasági és Pénzügyi Tanács - 2022. május 24.

Az ECOFIN május 24-i ülésén a miniszterek hosszasan tárgyaltak az aktuális gazdasági helyzetről, illetve az Ukrajnának nyújtandó további segítségnyújtásról is.
Tovább

Rendkívüli Energia Tanács ülése - 2022. május 2.

A 2022. május 2-i rendkívüli Energia Tanács ülésén a miniszterek megbeszélést folytattak az Unió energiapolitikai helyzetéről és a szükséges ellátásbiztonsági intézkedésekről az ukrán háború kontextusában.
Tovább

Általános Ügyek Tanácsa, 2022. április 12., Luxembourg

Az Általános Ügyek Tanácsa 2022. április 12-i ülésén Magyarországot Varga Judit miniszter képviselte. A Tanácsot Clément Beaune, EU ügyekért felelős francia államtitkár elnökölte, a Bizottságot pedig Maroš Šefčovič alelnök, valamint Didier Reynders biztos képviselték.
Tovább

ECOFIN ülés - 2022. április 5.

Az április 5-i ECOFIN ülését az ukrajnai helyzet dominálta. A miniszterek eszmét cseréltek a háború gazdasági hatásairól, illetve arról, hogy milyen válaszlépéseket lehet tenni a negatív hatások mérséklésére.
Tovább

Az élelmezésbiztonságra összpontosított a Mezőgazdasági és Halászati Tanács áprilisi ülése

Az agrárminiszterek április 7-i, luxemburgi találkozójuk során többek között az élelmezésbiztonságra vonatkozó közleményről, a mezőgazdasági piacok helyzetéről, a LULUCF rendelet felülvizsgálatáról, valamint a földrajzi árujelzők új szabályozásáról folytattak eszmecserét.
Tovább