Hírek

A pénzügyminiszterek tanácsa is jóváhagyta, érkezhetnek az uniós források Magyarországra

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét, újabb akadály hárult el a hazánknak járó források folyósítása elől - jelentette be a pénzügyminiszter Brüsszelben pénteken.
Tovább

Magyarország az uniós kéréseknek eleget tett, várja, hogy a neki járó pénzek megérkezzenek

Magyarország az Európai Bizottságnak a magyar igazságügyi reformmal kapcsolatos minden, az ország érdekeivel azonos, a magyaroknak nehézséget nem okozó kérésének eleget tett, ezért várja, hogy a neki járó uniós pénzek megérkezzenek - jelentette ki az igazságügyi miniszter Brüsszelben hétfőn.
Tovább

Az Európai Parlament továbbra is migrációpárti javaslatokat fogalmaz meg

Az Európai Parlamentnek továbbra is migrációpárti javaslatai vannak a migrációs paktummal kapcsolatban, egyre több arra vonatkozó kivételt szeretnének beletenni a jogszabályba, hogy kik azok, akiknek könnyítetten engednék meg a bejutást az Európai Unióba, és utólag kellene elbírálni a kérelmüket - mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára keddi brüsszeli sajtótájékoztatóján.
Tovább

Az európai stratégiai autonómia egészségügy az egészségügyi miniszteri tanácsülés napirendjén

2023. november 30-án Brüsszelben került sor az Európai Unió egészségügyi minisztereinek (EPSCO) tanácsülésére.
Tovább

Fontos döntések elfogadására került sor az EPSCO Tanács 2023. november 27-28-i kétnapos ülésén, de a miniszterek a foglalkoztatás és a szociálpolitika területén jelentkező számos más témát is megvitattak

Magyarország a magyarországi zsidó közösségek képviselőivel konzultálva az év végéig nemzeti stratégiát dolgoz ki – jelentette ki többek között a magyar delegációt vezető Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár a szakpolitikai viták keretében, az EU rasszizmus elleni cselekvési terve kapcsán.
Tovább