Hírek

Általános Ügyek Tanácsa, 2022. március 22., Brüsszel

Az Általános Ügyek Tanácsa 2022. március 22-i ülésén Magyarországot Varga Judit miniszter képviselte. A Tanácsot Clément Beaune, EU ügyekért felelős francia államtitkár elnökölte, a Bizottságot pedig Dubravka Šuica, és Maroš Šefčovič alelnökök, képviselték.
Tovább

Az ukrajnai háború hatásaira összpontosított a Mezőgazdasági és Halászati Tanács márciusi ülése

Az agrárminiszterek március 21-i, brüsszeli találkozójuk során többek között a mezőgazdasági piacok helyzetéről, a KAP stratégiai tervek elfogadási folyamatáról, a növényi fehérjék EU-n belüli termelési potenciáljának növeléséről, a földrajzi árujelzőkre, illetve a növényvédő szerek fenntartható használatára vonatkozó szabályozások felülvizsgálatáról folytattak eszmecserét.
Tovább

Foglalkoztatási, Szociálpolitikai, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Tanács, 2022. március 14.

Az Ukrajnában kialakult helyzet felett érzett aggodalmak közepette, a szociális és foglalkoztatási miniszterek 2022. március 14-én ülést tartottak az EPSCO keretében, számos kérdést megvitatva. A miniszterek általános megközelítést fogadtak el a nemek közötti egyenlőség vezetőtestületekben történő megerősítésére vonatkozó irányelv tekintetében. Politikai vitára került sor az ukrajnai válság, a munkaerőfelvétel keretében megmutatkozó hátrányos megkülönböztetés és az idős emberek foglalkoztatásának előmozdítása tárgykörében. Jóváhagyták a foglalkoztatással, valamint az Európai Szemeszterrel összefüggő tanácsi következtetéseket is.
Tovább

Margaritis Schinas, az Európai Bizottság alelnökének nyilatkozata Beregsurányban, az ukrán-magyar határon

Magyarország és az Európai Unió egésze olyan helyzettel néz most szembe, melyre nincs példa közelmúltbeli történelmünkben.
Tovább