Hírek

További fokozott uniós együttműködésre van szükség a koronavírus ellen

2020. március 6-én ismét találkoztak az uniós egészségügyi miniszterek, hogy megvitassák a koronavírus okozta megbetegedés (COVID-19) járvánnyal kapcsolatos együttműködési feladatokat.
Tovább

Miniszterek megvitatták az Európai Zöld Megállapodást és az új EU klímatörvényt

A horvát elnökség alatt március 5-én Brüsszelben megtartott első Környezetvédelmi Tanácson a miniszterek véleményt cseréltek az Európai Zöld Megállapodásról, jóváhagyták az EU hosszú távú alacsony szén-dioxid kibocsátás fejlesztési stratégiát, illetve a levegőtisztaság védelméről szóló következtetéseket és tájékoztatást kaptak az Európai Bizottságtól az első EU klímatörvényről.
Tovább

Az Európai Uniónak kiemelten kell kezelnie a gyógyszerekhez történő fenntartható hozzáférést

2020. március 3-án Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletén került megrendezésre mintegy 100 fő részvételével egy gyógyszerügyi szeminárium, amelynek témája az európai polgárok gyógyszerekhez történő fenntartható hozzáférése volt.
Tovább

Versenyképességi Tanács, 2020. február 27-28., Brüsszel

A Versenyképességi Tanács 2020. február 27-i ülésén a miniszterek az európai zöld megállapodás kapcsán irányadó vitát folytattak az éghajlatsemleges és körforgásos uniós iparra való áttérés jelentette kihívásokról és lehetőségekről.
Tovább

Koronavírus - Szigeti Szabolcs: az EU szoros együttműködést szorgalmaz a járvány megelőzése érdekében

Az Európai Unió tagországai, köztük Magyarország is szoros, aktív, arányos intézkedésekből álló, bizonyítékokon alapuló együttműködést szorgalmaznak az új koronavírus okozta esetleges járvány megelőzése érdekében - jelentette ki Szigeti Szabolcs, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) helyettes államtitkára Brüsszelben csütörtökön.
Tovább