Hírek

A magyar zenékről, táncokról és ízekről fog szólni a következő hétvége Brüsszelben

Ismét megrendezésre kerül -- a korábbi évek nagy sikerére való tekintettel – a brüsszeli magyar fesztivál. A III. HUNGAstRY fesztivált 2018. szeptember 8-9-én rendezi meg Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviselete, együttműködésben a brüsszeli Balassi Intézettel, Brüsszel egyik legnagyobb parkjában, a Parc du Cinquantenaire-ben.
Tovább

Az európai tavak védelméről rendeztek konferenciát Balatonfüreden

2018. június 28-29-én a Régiók Bizottság Környezetvédelmi, Klímaváltozási és Energia Szakbizottsága (ENVE) külső helyszínen, Balatonfüreden tartotta ülését, melyre közel száz helyi és regionális politikus érkezett az EU valamennyi tagállamából. A kétnapos találkozó házigazdája Bóka István (HU/EPP), Balatonfüred polgármestere volt, aki tagja a Régiók Bizottsága testületének.
Tovább

A gépjárművekre vonatkozó CO2 kibocsátás további szigorításáról és ivóvíz minőségi kérdésekről tárgyaltak a környezetvédelmi miniszterek Luxemburgban

A Környezetvédelmi Miniszterek Tanácsülésén június 25-én Luxemburgban politikai iránymutatást adtak az emberi fogyasztásra szánt víz minőségéről szóló irányelv átdolgozására irányuló javaslathoz, valamint elfogadták a körforgásos gazdaságról szóló cselekvési tervről szóló tanácsi következtetéseket. A közlekedési ágazat dekarbonizációja kapcsán politikai vita volt a személy- és könnyű haszongépjárművek széndioxid-kibocsátási követelményeinek meghatározásáról szóló jogszabályi javaslatról.
Tovább

A Tanács megerősítette, hogy elutasítja a családi ellátások indexálását

2018. június 21-én Luxemburgban került sor a Foglalkoztatási, Szociális, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi (EPSCO) Tanács munkaügyi és szociális napirendi pontokat tárgyaló következő ülésére. A magyar delegációt Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár (EMMI) vezette.
Tovább

A gyógyszerek kiegészítő szabadalmi oltalmáról szóló rendelettervezet vitája során figyelembe kell venni az egészségügyi szempontokat is

A 2018. június 22-ei EPSCO tanácsülésen a magyar delegáció kifejezte, hogy Magyarország üdvözli a gyógyszerek kiegészítő oltalmi tanúsítványáról szóló rendelet módosítására irányuló javaslatot és reméljük, hogy a megbeszélések rövidesen eredményre vezetnek, annak érdekében, hogy az export célú gyártási kivételben rejlő előnyök minél hamarabb jelentkezzenek.
Tovább