Hírek

Az Európa-ügyi miniszterek nem hivatalos videokonferenciája, 2021. március 23.

A miniszterek megvizsgálták az Európai Tanács tagjainak március 25-i és 26-i videokonferenciájára készített nyilatkozatot. Az uniós vezetők a videokonferencián megvitatják majd a Covid19-világjárvánnyal kapcsolatos válaszintézkedéseket, valamint tárgyalni fognak az egységes piacról, az iparpolitikáról, a digitális transzformációról és a gazdaságról, a Földközi-tenger keleti térségében kialakult helyzetről, valamint az EU és Oroszország közötti kapcsolatokról.
Tovább

Környezetvédelmi miniszterek megvitatták a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásról szóló uniós stratégiát

A környezetvédelmi miniszterek a március 18-i informális videokonferencián vitát folytattak a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásról szóló új uniós stratégiáról, amelyet az Európai Bizottság tett közzé egy hónappal ezelőtt.
Tovább

Magyarország támogatja az Uniós Rákellenes Tervet

2021. március 16-án került sor az EU egészségügyi minisztereinek videokonferenciájára, amelyen a miniszterek az Európai Bizottság által február 3-án nyilvánosságra hozott európai rákellenes tervről folytattak eszmecserét. Hazánkat Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár képviselte, aki hozzászólásában kiemelte, hogy a rákellenes terv fenntarthatóságában a prevenciónak kulcsszerepe van, ezért is támogatna Magyarország egy olyan ambiciózus programot, amellyel Európa dohány- és nikotinmentessé válhatna.
Tovább

A foglalkoztatási és szociális miniszterek 2021. március 15-én tartott videokonferenciájuk során aktuális kérdéseket és a Bizottság kezdeményezéseit vitatták meg

A Foglalkoztatási, Szociális, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi (EPSCO) Tanács informális videokonferencia ülést tartott 2021. március 15-én. Magyarországot Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár (EMMI) képviselte.
Tovább

Orbán Viktor: „Betölteni a hivatásunkat”

A V4-es országok nemzetei átérzik felelősségük súlyát, amelyet Európa jövőjéért viselnek.
Tovább