Hírek

Közlekedési Tanács az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében 2019. szeptember 20-án Brüsszelben

A Közlekedési Tanács széleskörű politikai vitát folytatott a közlekedés károsanyag kibocsátás-csökkentésről az éghajlatváltozás elleni küzdelem, és a Párizsi Megállapodás célkitűzéseinek teljesítése érdekében.
Tovább

Fiatal fordítók: A Bizottság meghirdeti 2019. évi középiskolai fordítási versenyét

Az Európai Bizottság a mai napon bejelentette, hogy – immár a 13. alkalommal – idén is megrendezi a Juvenes Translatores versenyt az európai középiskolások számára. Az EU-országok középiskolái szeptember 2-től regisztrálhatják az interneten diákjaikat, lehetőséget adva számukra, hogy összemérjék tudásukat európai kortársaikkal. Idén a lefordítandó szövegek arról szólnak majd, hogy mit tehetnek a fiatalok Európa jövőjének alakításáért.
Tovább

A jövőben is lesznek harcok, a közép-európaiak kiállnak egymásért

Az elmúlt években súlyos hibák történtek az Európai Unióban (EU), és ezeket mind ki kell javítani - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az M1 aktuális csatornának kedden adott interjúban, miután véget ért az Európai Tanács tisztújításról döntő ülése.
Tovább

A környezetvédelmi miniszterek utoljára találkoztak a román elnökség alatt

A környezetvédelmi miniszterek többek között a víz újrafelhasználásáról, vegyi anyagokról és klímaváltozásról tanácskoztak a román elnökség utolsó, június 26-i Környezetvédelmi Tanácsülésén.
Tovább

A kohéziós forrásokat a tagállamok felzárkózására kell fordítani

"Az Európai Bizottságnak nem jobban, hanem kevésbé kellene beleszólnia a kohéziós források felhasználásába" - többek közt erről beszélt luxembourgi tárgyalásain Schanda Tamás államtitkár. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára az Általános Ügyek Tanácsának a következő költségvetési ciklus forráselosztási szabályait tárgyaló ülésén és az azt megelőző V4+4 egyeztetésen képviselte hazánkat 2019. június 25-én, Luxembourgban.
Tovább