Hírek

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet Diplomataképző Programjára.

A Programba jelentkező és felvételt nyerő hallgatók az első félévében (szeptember–január) elméleti és gyakorlati kurzusokból álló képzést végeznek el, míg a második félév során (február–június) a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, illetve magyar külképviseleteken teljesítenek szakmai gyakorlatot. A KKM a Programot sikeresen elvégző résztvevők számára – a rendelkezésre álló státuszok fényében – álláslehetőséget kínál a minisztérium állományában.
Tovább

A Tanács a gazdákat segítő egyszerűsítési csomagot fogadott el a márciusi ülésén

A Tanács a Közös Agrárpolitika követelményeit egyszerűsítő csomagot fogadott el, ezenkívül az agárminiszterek az agrárpiacok helyzetét vitatták meg március 26-i brüsszeli ülésükön.
Tovább

Ambiciózus foglalkoztatási és szociális menetrendre van szükség az új intézményi ciklus alatt – üléseztek a foglalkoztatási és szociális miniszterek

A Foglalkoztatási, Szociális, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi (EPSCO) Tanács 2024. március 11-ei ülésén a magyar delegációt Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár vezette. A Tanács irányadó vitát folytatott a jövőbeli szociális menetrendről.
Tovább

A gyors és érdemi megoldásokra összpontosított a februári Mezőgazdasági és Halászati Tanács

A miniszterek február 26-i, brüsszeli találkozójuk alkalmával a mezőgazdasági ágazat jelenlegi válsághelyzetére adandó gyors és strukturális válaszokat vitatták meg.
Tovább

Európának szüksége van a keleti beruházásokra

Az Európai Uniónak nagy szüksége van a keleti beruházásokra és a keleti irányú kereskedelemre is, ha a közösség akadályokat gördít ezek elé, akkor még tovább fog veszíteni a globális gazdasági súlyából - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Brüsszelben.
Tovább