Hírek

Közlekedési Tanács, 2022. június 2., Luxembourg

2022. június 2-án Luxembourgban került sor az Európai Unió közlekedési minisztereinek tanácsülésére (TTE). Magyarország képviseletében Baranyai Gábor nagykövet szólalt fel. A Tanács általános megközelítést fogadott el az „Irány az 55%!” jogszabálycsomag közlekedéssel kapcsolatos jogalkotási javaslataira vonatkozóan.
Tovább

Varga Judit: fontos a konstruktív párbeszéd fenntartása az EU-val

A magyar kormány új négyéves mandátumának kezdetén fontos az Európai Unióval való konstruktív párbeszéd fenntartása - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter Brüsszelben hétfő délután, az EU-tagállamok uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek tanácskozását követő sajtótájékoztatón.
Tovább

Orbán Viktor azt javasolja, ne kerüljön napirendre a szankciós javaslat az Európai Tanács következő ülésén

Orbán Viktor miniszterelnök azt javasolja az Európai Tanács elnökének, Charles Michelnek, hogy ne kerüljön napirendre a testület következő, május végi ülésén az Európai Bizottság 6. szankciócsomagra vonatkozó, Oroszországgal szembeni javaslata
Tovább

Általános Ügyek Tanácsa, 2022. május 23., Brüsszel

Az Általános Ügyek Tanácsa 2022. május 23-i ülésén Magyarországot Varga Judit miniszter képviselte. A Tanácsot Clément Beaune, francia EU ügyekért felelős államtitkár távollétében Mikuláš Bek, EU ügyekért felelős cseh miniszter elnökölte, a Bizottságot pedig Dubravka Šuica, Vera Jourová és Maroš Šefčovič alelnökök, valamint Didier Reynders biztos képviselték.
Tovább

Az agrárpiacok helyzetére összpontosított a Mezőgazdasági és Halászati Tanács májusi ülése

Az agrárminiszterek május 24-i, brüsszeli találkozójuk alkalmával a mezőgazdasági piacok helyzetéről, a Szolidaritási folyosók kialakításáról, a G7 rendkívüli mezőgazdasági miniszteri találkozóról és a WTO 12. miniszteri konferenciáról folytattak eszmecserét. Emellett tanácsi következtetéseket fogadtak el a madárinfluenza (HPAI) elleni védekezés lehetőségeiről.
Tovább