Hírek

A válságkezelésre összpontosított a Mezőgazdasági és Halászati Tanács januári ülése

Az agrárminiszterek január 30-i, brüsszeli találkozójuk alkalmával többek között a mezőgazdasági piacok helyzetéről, az Ukrajnából érkező növekvő mezőgazdasági behozatallal összefüggő problémákról, az ipari kibocsátások szabályozásának mezőgazdasági vonatkozásairól és a mézkeverékek származás jelölésére vonatkozó előírásokról folytattak eszmecserét.
Tovább

Brüsszel nem védi meg a kelet-európai termelőket az ukrán gabona importjával szemben

Brüsszel nem fog olyan segítséget nyújtani, amely az ukrajnai gabonaimport áramlásban megvédené a magyar, a román, a lengyel, vagy a bolgár termelőket - jelentette ki Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár hétfőn Brüsszelben az MTI-nek.
Tovább

Ukrajna kisebbségi jogokat csorbító döntései megnehezítik az ország jövőbeli támogatását

A magyar nemzeti közösség jogait csorbító döntések megnehezítik az Ukrajna támogatása érdekében áldozatokat követelő döntések meghozatalát az elkövetkező időszakban Magyarországon - szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.
Tovább

Újra ülésezett „Friends of the Protection of Cultural Heritage Network”

2023. január 13-án került megtartásra a „Friends of the Protection of Cultural Heritage Network” 3. ülése Állandó Képviseletünkön.
Tovább

Nem fogjuk megengedni, hogy a diákok kárvallottjai legyenek bármilyen brüsszeli döntésnek

A magyar álláspont világos: nem fogjuk megengedni, hogy a diákok kárvallottjai legyenek bármilyen brüsszeli döntésnek, a magyar költségvetés ki fogja fizetni az Erasmus ösztöndíjprogram költségeit, ha nem sikerül rendezni a vitát az Európai Bizottsággal - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Brüsszelben az MTI-nek.
Tovább