Hírek

Nincs működőképes európai egészségügyi adattér bizalom nélkül

Október 11-én a belgiumi Sciensano egészségügyi kutatóintézettel és a franciaországi Health Data Hub digitális egészségügyi intézettel együttműködésben egy műhelytalálkozóra került sor az Állandó Képviseleten. A hibrid formátumban megtartott eseményt hatvan jelenlévő és mintegy száz online résztvevő követte.
Tovább

Megállapodás született az Energia Tanács ülésén szeptember 30-án

A 2022. szeptember 30-i Energia Tanács ülésen Magyarországot Szijjártó Péter miniszter úr képviselte.
Tovább

Az EU-Ukrajna szolidaritási folyosókra összpontosított a Mezőgazdasági és Halászati Tanács szeptemberi ülése

Az agrárminiszterek szeptember 26-i, brüsszeli találkozójuk alkalmával a szolidaritási folyosók jelentőségéről, az ipari kibocsátásokról szóló irányelv felülvizsgálatáról, valamint a növényvédő szerek fenntartható használatáról folytattak eszmecserét.
Tovább

Lezajlott a Cseh Elnökség első formális Általános Ügyek Tanácsa

Az Általános Ügyek Tanácsa 2022. szeptember 20-i ülésén Magyarországot Varga Judit miniszter képviselte. A Tanácsot Mikuláš Bek, cseh EU ügyekért felelős miniszter elnökölte, az Európai Bizottságot pedig Maroš Šefčovič és Dubravka Šuica alelnökök, valamint Didier Reynders biztos képviselte.
Tovább

Rendkívüli ülést tartott az Energia Tanács

A rendkívüli Energia Tanács 2022. szeptember 9-i ülésén a miniszterek vitát folytattak a magas energiaárak enyhítése érdekében szükséges és lehetséges vészhelyzeti intézkedésekről, illetve az Unió ellátásbiztonsági helyzetéről és felkészültségéről a téli szezonra.
Tovább