Hírek

Lassú és körülményes a helyreállítási források kiosztása

Az Európai Bizottság indokolatlanul optimista értékelést hagyott jóvá a helyreállítási alap eddigi működéséről, miközben rendkívül körülményes és lassú ezeknek a forrásoknak a kihelyezése - hívta fel a figyelmet Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Brüsszelben, az MTI-nek adott nyilatkozatában.
Tovább

A 2023-as svéd elnökség alatti első Foglalkoztatási és Szociális EPSCO Tanácsa

A 2023-as svéd elnökség alatt az első Foglalkoztatási és Szociális EPSCO Tanácsra március 13-án került sor Brüsszelben.
Tovább

Az igazságügyi reformok vállalásával Magyarország hatalmas lépést tett a kohéziós forrásokhoz való hozzájutás felé

Az igazságügyi reformok vállalásával Magyarország hatalmas lépést tett abba az irányba, hogy a kohéziós források nagy részéhez minél előbb hozzájussanak a magyar emberek - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken Brüsszelben.
Tovább

Valódi és érdemi határvédelemre van szükség

Valódi és érdemi határvédelemre van szükség, Magyarország óriási migrációs nyomástól óvja meg Európát azzal, hogy megvédi az unió külső határait - jelentette ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Brüsszelben, az uniós belügyi tanács ülését követően csütörtökön.
Tovább

Az Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanács 2023. március 7-i ülése

Az Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanács 2023. március 7-én tartotta oktatási formációjának soron következő ülését, amelyen a miniszterek a legfontosabb oktatási kérdésekre összpontosítottak.
Tovább