Hírek

Az EU bevezetné a migránsok kötelező szétosztását a tagállamok között

Az Európai Unió bevezetné a migránsok kötelező szétosztását a tagállamok között, és amennyiben a vonatkozó jogalkotási folyamat végigmegy, a tagállamoknak nem lesz beleszólása abba, kik fognak élni területeiken - jelentette ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Luxemburgban, az MTI-nek adott nyilatkozatában.
Tovább

A jelenlegi agrárpiaci zavarokra összpontosított a Mezőgazdasági és Halászati Tanács májusi ülése

Az agrárminiszterek május 30-i, brüsszeli találkozójuk alkalmával többek között a mezőgazdasági piacok zavarairól, így az Ukrajnából érkező növekvő gabona behozatallal összefüggő problémákról folytattak vitát.
Tovább

Az Európai Parlament baloldali többségének nem tetszik Magyarország békepárti álláspontja

Az Európai Parlament azért kívánja megakadályozni, hogy a 2024 második félévében Magyarország töltse be az uniós tanácsi elnökséget, mert az intézmény baloldali többségének nem tetszik Magyarország békepárti álláspontja - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter Brüsszelben kedden.
Tovább

A nyomás ellenére sem adjuk fel a béke melletti elkötelezettségünket és nemzeti érdekeinket

Óriási a nyomás az ukrajnai fegyverszállítások, az újabb szankciók ügyében, azonban a kormány ennek ellenére sem adja fel a a béke melletti elkötelezettségét és a nemzeti érdekeit - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.
Tovább

Az Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanács 2023. május 15-16-i ülése

Az oktatási, ifjúsági, kulturális és sport miniszterek 2023. május 15-16-án találkoztak Brüsszelben, hogy megvitassák az EU legfontosabb kérdéseit.
Tovább