Hírek

Egészségügyi innovációs kerekasztal az Állandó Képviseleten

A magyar gazdaságban dimenzióváltás zajlik, amely során a termelésre fókuszálás helyett a magasabb hozzáadott értékű munkahelyekre, a szolgáltatásokra, a kutatásra és a fejlesztésre kerül a hangsúly - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter december 9-én az Állandó Képviseleten tartott „Invented and made in Europe” konferencián.
Tovább

Az egészség a jóléti gazdaság alappillére

Az egészség a jóléti gazdaság meghatározó pillére, egyben a fenntartható gazdasági fejlődés és a demográfiai fordulat kulcseleme, amibe invesztálni kell, mert a jó egészség egy jobb jövőhez vezet – jelentette ki Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár december 9-én a Foglalkoztatási Szociálpolitikai Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Tanács (EPSCO) ülése után az MTI-nek adott brüsszeli nyilatkozatában.
Tovább

A gördülékenyebb és fenntarthatóbb európai mobilitás - Közlekedési Tanács, 2019. december 2-án Brüsszelben

A Közlekedési Tanács 2019. december 2-ai ülésén széles körű eszmecserét folytatott az ágazat különböző fejlesztési céljairól Brüsszelben.
Tovább

Uniós és nemzeti szinten is stratégiai cél a kis- és középvállalatok megerősítése - Versenyképességi Tanács, 2019. november 28-29., Brüsszel

A Versenyképességi Tanács 2019. november 28-i ülésén a miniszterek áttekintették az európai kis- és középvállalkozások támogatásának és az EU külső versenyképessége erősítésének lehetőségeit.
Tovább

Előzetes a Külügyek Tanácsa/Kereskedelempolitika 2019. november 21-i üléséhez

A Külügyek Tanácsa kereskedelmi formációjának következő ülésére 2019. november 21-én kerül sor Brüsszelben. A Tanácsülésen a magyar delegációt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vezeti.
Tovább