Hírek

Környezetvédelmi Tanács Brüsszelben

2023. december 18-án került sor a Környezetvédelmi Tanácsra Brüsszelben. Magyarországot az ülésen dr. Raisz Anikó környezetvédelemért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkár képviselte.
Tovább

Ukrajna uniós tagsága rossz döntés, abban Magyarország nem kíván részt venni

Ukrajna uniós tagsága rossz döntés, Magyarország ebben a rossz döntésben nem kíván részt venni - jelentette ki Orbán Viktor a közösségi oldalán közzétett videójában csütörtökön
Tovább

Zsúfolt napirend az év utolsó Mezőgazdasági és Halászati Tanácsán

A miniszterek december 10-12-i, brüsszeli találkozójuk alkalmával az agrárpiacok helyzetét, a 2024-es tengeri halászati lehetőségeket vitattak meg, valamint számos jogszabályjavaslat kapcsán folytattak eszmecserét.
Tovább

Agrárminiszter: veszélyeztetné az európai gazdák megélhetését Ukrajna uniós csatlakozása

Ukrajna esetleges európai uniós csatlakozása veszélyeztetné az európai gazdák megélhetését, ugyanis az európai gazdák nem tudnak versenyezni a nyugati nagytőke tulajdonában álló többszázezer hektáros ukrán gazdaságokkal, amelyek jóval enyhébb szabályok betartásával termelnek - jelentette ki az agrárminiszter Brüsszelben hétfőn.
Tovább

Magyarország űrpolitikai törekvéseiről tárgyalt Sztáray Péter Brüsszelben

Az EU tagállamainak űrügyekért felelős kormányzati vezetői 2023. december 8-án a Versenyképességi Tanácson tárgyaltak az unió űrpolitikai jövőképéről. A tanácskozáson Magyarországot Sztáray Péter biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkár képviselte.
Tovább