Hírek

Általános Ügyek Tanácsa, 2022. május 23., Brüsszel

Az Általános Ügyek Tanácsa 2022. május 23-i ülésén Magyarországot Varga Judit miniszter képviselte. A Tanácsot Clément Beaune, francia EU ügyekért felelős államtitkár távollétében Mikuláš Bek, EU ügyekért felelős cseh miniszter elnökölte, a Bizottságot pedig Dubravka Šuica, Vera Jourová és Maroš Šefčovič alelnökök, valamint Didier Reynders biztos képviselték.
Tovább

Az agrárpiacok helyzetére összpontosított a Mezőgazdasági és Halászati Tanács májusi ülése

Az agrárminiszterek május 24-i, brüsszeli találkozójuk alkalmával a mezőgazdasági piacok helyzetéről, a Szolidaritási folyosók kialakításáról, a G7 rendkívüli mezőgazdasági miniszteri találkozóról és a WTO 12. miniszteri konferenciáról folytattak eszmecserét. Emellett tanácsi következtetéseket fogadtak el a madárinfluenza (HPAI) elleni védekezés lehetőségeiről.
Tovább

Gazdasági és Pénzügyi Tanács - 2022. május 24.

Az ECOFIN május 24-i ülésén a miniszterek hosszasan tárgyaltak az aktuális gazdasági helyzetről, illetve az Ukrajnának nyújtandó további segítségnyújtásról is.
Tovább

Rendkívüli Energia Tanács ülése - 2022. május 2.

A 2022. május 2-i rendkívüli Energia Tanács ülésén a miniszterek megbeszélést folytattak az Unió energiapolitikai helyzetéről és a szükséges ellátásbiztonsági intézkedésekről az ukrán háború kontextusában.
Tovább

Általános Ügyek Tanácsa, 2022. április 12., Luxembourg

Az Általános Ügyek Tanácsa 2022. április 12-i ülésén Magyarországot Varga Judit miniszter képviselte. A Tanácsot Clément Beaune, EU ügyekért felelős francia államtitkár elnökölte, a Bizottságot pedig Maroš Šefčovič alelnök, valamint Didier Reynders biztos képviselték.
Tovább