Hírek

Az uniós energiaügyi miniszterek megvitatták a megújuló energiaforrásokból származó energia és az energiahatékonyság növelése és az e-mobilitás elterjedése előtt álló kihívásokat Szlovéniában

2021. szeptember 21-22-én Szlovéniában került sor az energiaügyi miniszterek informális találkozójára, amelyen Magyarországot Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára képviselte.
Tovább

Általános Ügyek Tanácsa, 2021. szeptember 21., Brüsszel

A magyar V4 elnökség keretében V4 koordinációs egyeztetésre került sor az Általános Ügyek Tanácsa szeptember 21-i ülése előtt. A V4 koordinációs egyeztetésen és az Általános Ügyek Tanácsán Magyarországot Ökrös Oszkár államtitkár úr képviselte. A Tanácsot Gašper Dovžan, EU ügyekért felelős szlovén államtitkár elnökölte, a Bizottságot pedig Maroš Šefčovič és Dubravka Šuica alelnökök képviselték a tanácsülésen.
Tovább

Az európai vidék nyertese kell, hogy legyen az új uniós pénzügyi ciklusnak

Az európai vidéki területek előtt álló kihívásokról folytattak eszmecserét az uniós mezőgazdasági miniszterek a Szlovéniában tartott informális ülésükön.
Tovább

Az uniós bel- és igazságügy miniszterek rendkívüli tanácsülése Brüsszel, 2021. augusztus 31.

A szlovén Elnökség kezdeményezésére 2021. augusztus 31-én került sor a Bel- és Igazságügyi Tanács rendkívüli ülésére. Az ülésen a belügyminiszterek átfogó vitát folytattak az Afganisztánban kialakult helyzet belügyi területet érintő hatásairól, valamint az egységes uniós álláspont jegyében közös nyilatkozatot fogadtak el. Magyarországot Dr. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter úr képviselte.
Tovább