Hírek

Orbán Viktor sajtónyilatkozata a Visegrádi Négyek elnökségének átvételekor - 2021. június 30. Katowice

Gratulálok Lengyelországnak az elmúlt egy évben nyújtott teljesítményhez. Az elmúlt évtizedeknek a legnehezebb évét fogta ki a lengyel elnökség, de megoldották, hogy a négy ország között működjön az együttműködés, és négyünk közül a bajban egyikünk sem maradt egyedül.
Tovább

A tagállamok támogatták a KAP reformról született előzetes politikai megállapodást

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács június 28-29-i luxembourgi ülésén az agrárminiszterek támogatták a KAP reformról született előzetes megállapodást.
Tovább

Általános Ügyek Tanácsa, 2021. június 22., Luxembourg

AAz Általános Ügyek Tanácsa 2021. június 22-i ülésén Magyarországot Varga Judit miniszter asszony és Szijjártó Péter miniszter úr képviselte. A Tanácsot Ana Paula Zacarias, EU ügyekért felelős portugál államtitkár elnökölte, a Bizottságot pedig Maroš Šefčovič, Dubravka Šuica és Věra Jourová alelnökök, valamint Várhelyi Olivér, bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős biztos képviselte.
Tovább

A szociális és foglalkoztatási ügyekért felelős miniszterek június 14-i Tanácsülése

A COVID19-járvány kitörése óta a szociális és foglalkoztatási ügyekért felelős miniszterek első alkalommal találkoztak az EPSCO Tanács 2021. június 14-i ülésén, amelyen számos kérdést megvitattak. Irányadó vitát tartottak három témában (a minimálbérekről, a portói szociális csúcstalálkozó utókövetéséről és a kollektív szerződésekről), valamint elfogadtak egy ajánlást és három következtetést.
Tovább

Környezetvédelmi miniszterek elfogadták a Tanács álláspontját a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásról szóló új uniós stratégiáról és megvitatták az új, környezetszennyezés megszüntetését célzó bizottsági kezdeményezést

A Környezetvédelmi Tanács június 10-i ülésen a miniszterek elfogadták a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásról szóló új uniós stratégiáról szóló következtetéseket. A miniszterek többsége szerint fontos, hogy a klímaváltozás negatív hatásaihoz való alkalmazkodás szempontjai megjelenjenek a különböző szakpolitikákban azért, hogy az EU gazdaságának és társadalmának ellenállóképességét erősíteni lehessen. Az elnökség tájékoztatta a miniszetereket az akkumulátorszabályozással kapcsolatos előrehaladásról.
Tovább