Hírek

Fontos, az élelmiszerláncot érintő témák az uniós agrárminiszterek tanácsülésén

A tisztességtelen forgalmazói magatartások visszaszorítása, az élelmiszerpazarlás elleni küzdelem és az afrikai sertéspestis is napirenden volt az uniós agrárminiszterek április 16-i luxemburgi Tanácsülésén.
Tovább

Az emberek a magyar szuverenitás mellett törtek lándzsát

Az emberek a magyar szuverenitás mellett törtek lándzsát a vasárnapi parlamenti választáson - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban tartott nemzetközi sajtótájékoztatón.
Tovább

Sikerült megvédeni a magyar gazdák érdekeit Brüsszelben

Jók a kilátások arra, hogy 2020 után is pénzügyileg erős marad a Közös Agrárpolitika. Az uniós agrárminiszterek elnökségi következtetéseket fogadtak el a Közös Agrárpolitika (KAP) jövőbeni irányairól. A dokumentumban sikerült beépíteni a januárban Budapesten elfogadott V4 nyilatkozatban foglaltakat. Az agrárminiszterek által ma elfogadott dokumentum határozott irányt mutat a Bizottság számára a május végén megjelenő jogszabályi javaslatok kidolgozásához - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az uniós agrárminiszterek március 19-i brüsszeli Tanácsülését követően.
Tovább

Cseh-magyar kezdeményezésre napirenden a halastavi gazdaságok támogatásának fenntartása Brüsszelben

Magyarország és Csehország kezdeményezésére az unió halászatért felelős miniszterei az édesvízi akvakultúra 2020 utáni jövőbeni uniós fejlesztési lehetőségeiről tárgyaltak. Tizenhat tagország kérte a Bizottságot a halastavi gazdaságok támogatásának fenntartására. Az édesvízi akvakultúra támogatásának fenntartása 2020 után kulcsfontosságú az ágazat számára – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.
Tovább

Az autók jövője - a jövő autói: autóipari konferenciára került sor Magyarország EU melletti Állandó Képviseletén

A jövő autóiról és az autóipar jövőjéről szóló konferenciát szervezett a magyar visegrádi együttműködés keretében Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviselete az Antall József Tudásközponttal együttműködve 2018. március 13-án.
Tovább