Hírek

Magyarország és több tagállam az európai fuvarozói szektor erősítését célzó intézkedések elfogadására szólított fel a 2019. június 6-ai Közlekedési Tanácson

Magyarország, Lengyelország, Bulgária, Litvánia és Lettország közösen hívták fel a figyelmet a főként a nyugat-európai tagállamok érdekeit tükröző, protekcionista intézkedéseket tartalmazó I. Mobilitási Csomag-javaslat negatív hatásaira az európai fuvarozói szektorra nézve.
Tovább

Az egész európai gazdaságot lassíthatják a nyugati államok protekcionista intézkedései

El kell kerülni, hogy a régi tagállamok az egységes uniós piac, az európai fogyasztók és az új tagállamok kárára fejlesszék gazdaságukat - hangsúlyozta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára a Versenyképességi Tanács ülésén, 2019. május 27-én, Brüsszelben.
Tovább

Új politikai helyzet van Európában, megbomlott a status quo

Új politikai helyzet van a kontinensen, megbomlott a status quo az európai parlamenti (EP-) választások nyomán - mondta Szijjártó Péter a nemzetközi kereskedelmi ügyekkel foglalkozó tagállami miniszterek hétfői brüsszeli ülésének szünetében.
Tovább

Veszprémet, Európa jövendőbeli kulturális fővárosát népszerűsítette Magyarország uniós minisztereknek Brüsszelben

Fekete Péter államtitkár képviselte hazánkat május 23-án az Európai Unió Oktatás, Ifjúság, Kultúra és Sport Tanácsának második ülésnapján, ahol kulturális, audiovizuális és sport témájú kérdéseket vitattak meg a tagállamok képviselői.
Tovább

A kereskedelmi miniszterek fognak ülésezni Brüsszelben

A Külügyek Tanácsa kereskedelmi formációjának soron következő ülésére 2019. május 27-én kerül sor Brüsszelben. A Tanácsülésen a magyar delegációt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vezeti.
Tovább