Hírek

Tripla, energetikai, élelmezésbiztonsági és gazdasági válság sújtja a világot az ukrajnai háború miatt

Tripla - energetikai, élelmezésbiztonsági és gazdasági - válság sújtja a világot az ukrajnai háború miatt, amelyet a brüsszeli intézkedések csak tovább súlyosbítanak, s a megoldást egyedül a béke hozhatja el - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Brüsszelben.
Tovább

Az ukrán gabona problémájára összpontosított a Mezőgazdasági és Halászati Tanács áprilisi ülése

Az agrárminiszterek április 25-i, luxemburgi találkozójuk alkalmával többek között a mezőgazdasági piacok helyzetéről, így az Ukrajnából érkező növekvő gabona behozatallal összefüggő problémákról, illetve az új Közös Agrárpolitika Stratégiai Terveinek végrehajtásáról folytattak vitát.
Tovább

Magyarország továbbra is fenn fogja tudni tartani az Ukrajna felől érkező gabona behozatali tilalmát

Noha az uniós agrártanács ülésén nem született döntés az ukrán gabona okozta, az Európai Unióban kialakult belső piaci válság elhárításáról, a közelgő megállapodás eredménye az lesz, hogy Magyarország továbbra is fenn fogja tudni tartani az Ukrajna felől érkező gabona behozatali tilalmát - jelentette ki Nagy István agrárminiszter Luxembourgban magyar újságíróknak nyilatkozva kedden.
Tovább

Háborús hangulat van az EU-ban, a többség támogatja a fokozott fegyverszállításokat

Háborús hangulat uralkodik az Európai Unióban, a tagállamok döntő többsége még több pénzért, még gyorsabban, még több fegyvert szállítana Ukrajnának, miközben a békepárti szereplők súlyos támadás alatt állnak - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban.
Tovább

Magyarország továbbra is fenn tudja tartani az ukrán mezőgazdasági termékek importtilalmát

Az Európai Bizottság illetékeseivel folytatott tárgyalások alkalmával sikerült elérni, hogy az ukrán mezőgazdasági termékek importtilalmával kapcsolatos eredményeket és intézkedéseket Magyarország továbbra is fenn tudja tartani - jelentette ki Nagy István agrárminiszter szerdán Brüsszelben az MTI-nek.
Tovább