Hírek

ECOFIN ülés - 2022. április 5.

Az április 5-i ECOFIN ülését az ukrajnai helyzet dominálta. A miniszterek eszmét cseréltek a háború gazdasági hatásairól, illetve arról, hogy milyen válaszlépéseket lehet tenni a negatív hatások mérséklésére.
Tovább

Az élelmezésbiztonságra összpontosított a Mezőgazdasági és Halászati Tanács áprilisi ülése

Az agrárminiszterek április 7-i, luxemburgi találkozójuk során többek között az élelmezésbiztonságra vonatkozó közleményről, a mezőgazdasági piacok helyzetéről, a LULUCF rendelet felülvizsgálatáról, valamint a földrajzi árujelzők új szabályozásáról folytattak eszmecserét.
Tovább

V4 konferencia a fenntartható és intelligens mobilitási megoldásokról a V4 régióban

A magyar V4 elnökség keretében került sor a visegrádi régió fenntartható és intelligens közlekedési megoldásairól szóló konferenciára 2022. március 28-án Magyarország EU melletti Állandó Képviseletén, Brüsszelben. A félnapos konferencián esettanulmányokkal mutattuk be, hogy a régió milyen megoldásokkal, ösztönzőkkel, kezdeményezésekkel járul hozzá a közlekedési szektor dekarbonizációjához és ez hogyan illeszkedik bele az európai uniós jogszabályi környezetbe.
Tovább

A belügyminiszterek rendkívüli tanácsülése - 2022. március 28., Brüsszel

„Minden háború elől menekülőnek megfelelő segítséget tudtunk nyújtani” Az Európai Unió Tanácsának francia elnöksége szervezésében 2022. március 28-án Brüsszelben került megrendezésre a belügyminiszterek rendkívüli tanácsülése, amelyen Magyarországot Pogácsás Tibor államtitkár képviselte.
Tovább

Minden egészségügyi segítséget megadunk a háborúból menekülőknek - Egészségügyi miniszteri Tanácsülés – 2022. március 29.

2022. március 29-én Brüsszelben került sor az Európai Unió egészségügyi miniszterinek (EPSCO) Tanácsülésére. Magyarország képviseletében Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár szólalt fel.
Tovább