Hírek

A gépjárművekre vonatkozó CO2 kibocsátás további szigorításáról és ivóvíz minőségi kérdésekről tárgyaltak a környezetvédelmi miniszterek Luxemburgban

A Környezetvédelmi Miniszterek Tanácsülésén június 25-én Luxemburgban politikai iránymutatást adtak az emberi fogyasztásra szánt víz minőségéről szóló irányelv átdolgozására irányuló javaslathoz, valamint elfogadták a körforgásos gazdaságról szóló cselekvési tervről szóló tanácsi következtetéseket. A közlekedési ágazat dekarbonizációja kapcsán politikai vita volt a személy- és könnyű haszongépjárművek széndioxid-kibocsátási követelményeinek meghatározásáról szóló jogszabályi javaslatról.
Tovább

A Tanács megerősítette, hogy elutasítja a családi ellátások indexálását

2018. június 21-én Luxemburgban került sor a Foglalkoztatási, Szociális, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi (EPSCO) Tanács munkaügyi és szociális napirendi pontokat tárgyaló következő ülésére. A magyar delegációt Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár (EMMI) vezette.
Tovább

A gyógyszerek kiegészítő szabadalmi oltalmáról szóló rendelettervezet vitája során figyelembe kell venni az egészségügyi szempontokat is

A 2018. június 22-ei EPSCO tanácsülésen a magyar delegáció kifejezte, hogy Magyarország üdvözli a gyógyszerek kiegészítő oltalmi tanúsítványáról szóló rendelet módosítására irányuló javaslatot és reméljük, hogy a megbeszélések rövidesen eredményre vezetnek, annak érdekében, hogy az export célú gyártási kivételben rejlő előnyök minél hamarabb jelentkezzenek.
Tovább

Európának képesnek kell lennie megvédeni saját határait

A visegrádi négyek (V4 - Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) és Ausztria egyetértenek abban, hogy Európának képesnek kell lennie megvédeni a saját határait és biztonságot adni a polgárainak - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a V4-kormányfők és az osztrák kancellár csütörtöki budapesti csúcstalálkozója után.
Tovább

A migránsvitában nem lehetséges a kompromisszum

Az Európai Bizottságnak az unió következő többéves költségvetéséről alkotott tervezete bevándorlás- és migránspárti, nekik és a nem kormányzati szervezetnek (NGO) adja a polgárok pénzét. Olyan, mintha Soros György írta volna - mondta Orbán Viktor a Budapesti Európa-beszéd címmel rendezett konferencián szombaton a fővárosban. A miniszterelnök kifejtette: ennek a bizottságnak 2019-ben mennie kell, és erős Európához erős nemzetállamokra van szükség.
Tovább