Hírek

A magyar haderőfejlesztés hozzájárul az európai védelmi képességek megerősítéséhez

A már 2016 óta tartó, nagyszabású magyar haderőfejlesztés aktívan hozzájárul az európai védelmi képességek, illetve az európai védelmi ipari megerősítéséhez - jelentette ki a honvédelmi miniszter kedden Brüsszelben.
Tovább

A kormány visszautasítja az orosz narratíva használatával kapcsolatos vádakat

Magyarország kormánya felháborítónak tartja és határozottan visszautasítja azokat a vádakat, amelyek szerint az orosz narratívát használná az európai uniós szankciók kapcsán - szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.
Tovább

Magyarország kész Ukrajna megsegítésére, újabb uniós hitelfelvételt azonban nem támogat

Magyarország készen áll Ukrajna megsegítésére, azonban a háborúban álló ország további támogatására javasolt újabb uniós hitelfelvételhez nem járul hozzá - jelentette ki a magyar pénzügyminiszter kedden Brüsszelben.
Tovább

A Környezetvédelmi Tanács jóváhagyta a COP27-re előkészített tanácsi következtetéseket

A környezetvédelmi miniszterek megállapodtak az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezmény és az ENSZ biológiai sokféleségről szóló egyezmény döntéshozó testületeinek soron következő ülésén képviselendő uniós álláspont kereteiről.
Tovább

ÁÜT 2022. október – napirenden az Európai Tanács ülése, Lengyelország és Európa jövője és a választási törvény

2022. október 18-án újra ülésezett az Általános Ügyek Tanácsa, ezúttal Luxemburgban, ahol Magyarországot Varga Judit igazságügyi miniszter képviselte.
Tovább