Hírek

Új politikai helyzet van Európában, megbomlott a status quo

Új politikai helyzet van a kontinensen, megbomlott a status quo az európai parlamenti (EP-) választások nyomán - mondta Szijjártó Péter a nemzetközi kereskedelmi ügyekkel foglalkozó tagállami miniszterek hétfői brüsszeli ülésének szünetében.
Tovább

Veszprémet, Európa jövendőbeli kulturális fővárosát népszerűsítette Magyarország uniós minisztereknek Brüsszelben

Fekete Péter államtitkár képviselte hazánkat május 23-án az Európai Unió Oktatás, Ifjúság, Kultúra és Sport Tanácsának második ülésnapján, ahol kulturális, audiovizuális és sport témájú kérdéseket vitattak meg a tagállamok képviselői.
Tovább

A kereskedelmi miniszterek fognak ülésezni Brüsszelben

A Külügyek Tanácsa kereskedelmi formációjának soron következő ülésére 2019. május 27-én kerül sor Brüsszelben. A Tanácsülésen a magyar delegációt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vezeti.
Tovább

Mán-Várhegyi Réka regénye nyerte el az Európai Unió Irodalmi Díját

Az Európai Unió Irodalmi Díját idén Mán-Várhegyi Réka Mágneshegy című regénye nyerte el.
Tovább

A fiatalok nyelvtanulásának ösztönzése volt napirenden az uniós oktatási találkozón is

Az Európai Unió Oktatás, Ifjúság, Kultúra és Sport Tanácsa május 22-én tartotta első ülésnapját Brüsszelben. Magyarországot Prof. Dr. Bódis József államtitkár képviselte az eseményen. A tanácskozáson Európa oktatási vezetői megállapították, hogy szükséges további átfogó lépéseket tenni a fiatalok nyelvtudásának fejlesztése érdekében.
Tovább