Hírek

A környezetvédelmi miniszterek az EU magasabb klímaambíciójáról tárgyaltak és megvitatták a fenntartható vegyi anyagokról szóló stratégiai lépéseket

A Környezetvédelmi Tanács 2020. december 17-én személyes jelenléttel megrendezett ülésén a miniszterek a klímapolitikára, azon belül a 2050-re vonatkozó klímasemlegességi célra, valamint a vegyi anyagok fenntartható használatára fókuszáltak.
Tovább

Az élelmiszerjelölések további fejlesztéséről egyeztettek az uniós agrárminiszterek

A vásárlók egészségtudatos döntéseinek támogatása, valamint az állatok jólétének javítása is napirendre került a Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2020. december 15-i ülésén, Brüsszelben. A miniszterek ennek keretében a harmonizált főlátómezős tápértékjelölésről, a tápanyagprofilokról, a származás és eredet jelölésről, valamint az állatjóléti jelölésről folytattak eszmecserét.
Tovább

Hazafias kötelességünk a magyarok érdekeit sértő javaslat elleni vétó

Egyesíteni fogjuk az érveinket és az erőinket az Európai Unióval folytatott vitában és Magyarország nem fogad el olyan javaslatot, amely Lengyelország számára elfogadhatatlan lenne – áll abban a közös nyilatkozatban, amit Orbán Viktor magyar és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő írt alá.
Tovább

A mezőgazdasági miniszterek a KAP reformról általános megközelítést, míg a Termőföldtől az asztalig stratégiáról tanácsi következtetéseket fogadtak el Luxemburgban

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács október 19-20-i ülésén elfogadta a tanácsi álláspontot rögzítő általános megközelítést a KAP reformról. A tárgyaláson a legnagyobb vita az új KAP zöld felépítményéről, azon belül is az újonnan bevezetésre agro-ökológiai támogatásokról bontakozott ki.
Tovább

A környezetvédelemért felelős miniszterek megállapodást értek el a klímatörvényről és a biológiai sokféleség pusztulásának megállításáról

A Környezetvédelmi Tanács 2020. október 23-i ülésén a miniszterek megvitatták az Unió klímatörvényének tervezetét, és megállapodást (részleges általános megközelítést) értek el. Az uniós klímatörvény célja, hogy rögzítse az EU klímasemlegességi célját 2050-re.
Tovább