Hírek

Előzetes a Külügyek Tanácsa/Kereskedelempolitika 2019. november 21-i üléséhez

A Külügyek Tanácsa kereskedelmi formációjának következő ülésére 2019. november 21-én kerül sor Brüsszelben. A Tanácsülésen a magyar delegációt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vezeti.
Tovább

Az EPSCO miniszterek vitát folytattak a szociális és foglalkoztatáspolitikát érintő jövőbeni elképzeléseikről

A Foglalkoztatási, Szociális, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi (EPSCO) Tanács soron következő ülésére 2019. október 24-én Luxemburgban került sor. A magyar delegációt dr. Rétvári Bence parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes (EMMI) vezette.
Tovább

Magyarországgal együtt húsz tagállam agrárminisztere utasította el a KAP forrásainak csökkentését

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2019. október 14-i ülésén Magyarországgal együtt összesen húsz tagállam agrárminisztere támogatta azt a közös nyilatkozatot, amely a Közös Agrárpolitikára (KAP) fordítható források jelenlegi szinten történő megtartását szorgalmazza a következő uniós költségvetési ciklusban.
Tovább

A Környezetvédelmi Tanács megvitatta az Európai Unió hosszú távú klímapolitikáját

A 2019. október 4-én Luxemburgban megtartott Környezetvédelmi Tanácson a miniszterek politikai vitát folytattak az EU hosszú távú kibocsátás-csökkentési stratégiájáról, és elfogadták a 2019. decemberi chilei COP25 klímakonferenciára az Európai Unió álláspontját tartalmazó következtetéseket.
Tovább

A Versenyképességi Tanács 2019. szeptember 26-27-i ülése: napirenden a fenntartható növekedés receptje

A szeptember 26-i belső piac és ipar ülésnapon a miniszterek részletesen megvitatták a fenntartható növekedésre vonatkozó hosszú távú uniós stratégiáról szóló elnökségi jelentést, mely hivatkozási alapul szolgálhat a következő Bizottság ötéves munkaprogramjához.
Tovább