Hírek

A Széchenyi István Egyetem a Run-EU Projekt hálózati bemutató rendezvényén

2020. február 12-én, Portugália Európai Unió melleti Állandó Képviseletén, Brüsszelben, 6 ország 8 felsőoktatási intézményének vezetői ünnepélyesen aláírták az európai regionális egyetemek konzorciumát létrehozó RUN-EU ERASMUS + pályázatát.
Tovább

Klíma- és környezetügyért felelős miniszterek megvitatták az Európai Zöld Megállapodást

A Környezetvédelmi Tanácson a miniszterek véleménycserét folytattak az EU környezetvédelmi és éghajlatpolitikájáról az új jogalkotási ciklusban. Ennek keretében lesz a minisztereknek lehetőségük röviden véleményt nyilvánítani az Európai Bizottság által előkészített un. „Zöld megállapodás” című stratégiai dokumentumról is. A miniszterek üdvözölték a Zöld Megállapodást.
Tovább

Egészségügyi innovációs kerekasztal az Állandó Képviseleten

A magyar gazdaságban dimenzióváltás zajlik, amely során a termelésre fókuszálás helyett a magasabb hozzáadott értékű munkahelyekre, a szolgáltatásokra, a kutatásra és a fejlesztésre kerül a hangsúly - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter december 9-én az Állandó Képviseleten tartott „Invented and made in Europe” konferencián.
Tovább

Az egészség a jóléti gazdaság alappillére

Az egészség a jóléti gazdaság meghatározó pillére, egyben a fenntartható gazdasági fejlődés és a demográfiai fordulat kulcseleme, amibe invesztálni kell, mert a jó egészség egy jobb jövőhez vezet – jelentette ki Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár december 9-én a Foglalkoztatási Szociálpolitikai Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Tanács (EPSCO) ülése után az MTI-nek adott brüsszeli nyilatkozatában.
Tovább

A gördülékenyebb és fenntarthatóbb európai mobilitás - Közlekedési Tanács, 2019. december 2-án Brüsszelben

A Közlekedési Tanács 2019. december 2-ai ülésén széles körű eszmecserét folytatott az ágazat különböző fejlesztési céljairól Brüsszelben.
Tovább