Hírek

Távközlési Tanács, 2022. június 3., Luxembourg

A június 3-i Távközlési Tanács áttekintette a mesterséges intelligenciára vonatkozó harmonizált szabályok megállapításáról szóló rendelet, az európai digitális személyazonosság keretrendszeréről szóló rendelet és az adatmegosztási jogszabály tekintetében elért előrehaladást.
Tovább

Általános Ügyek Tanácsa, Kohéziós formáció - 2022. június 2., Luxembourg

Navracsics Tibor kohéziós politikáért felelős miniszter június 2-án Luxembourgban részt vett az Általános Ügyek Tanácsának kohéziós politikával foglalkozó ülésén. A Tanács elfogadta a Tanács következtetéseit a 8. kohéziós jelentésről, és megbeszélést folytatott a területi megközelítésnek a konvergencia fokozásában betöltött szerepéről.
Tovább

Közlekedési Tanács, 2022. június 2., Luxembourg

2022. június 2-án Luxembourgban került sor az Európai Unió közlekedési minisztereinek tanácsülésére (TTE). Magyarország képviseletében Baranyai Gábor nagykövet szólalt fel. A Tanács általános megközelítést fogadott el az „Irány az 55%!” jogszabálycsomag közlekedéssel kapcsolatos jogalkotási javaslataira vonatkozóan.
Tovább

Varga Judit: fontos a konstruktív párbeszéd fenntartása az EU-val

A magyar kormány új négyéves mandátumának kezdetén fontos az Európai Unióval való konstruktív párbeszéd fenntartása - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter Brüsszelben hétfő délután, az EU-tagállamok uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek tanácskozását követő sajtótájékoztatón.
Tovább

Orbán Viktor azt javasolja, ne kerüljön napirendre a szankciós javaslat az Európai Tanács következő ülésén

Orbán Viktor miniszterelnök azt javasolja az Európai Tanács elnökének, Charles Michelnek, hogy ne kerüljön napirendre a testület következő, május végi ülésén az Európai Bizottság 6. szankciócsomagra vonatkozó, Oroszországgal szembeni javaslata
Tovább