Hírek

Magyarország kész Ukrajna megsegítésére, újabb uniós hitelfelvételt azonban nem támogat

Magyarország készen áll Ukrajna megsegítésére, azonban a háborúban álló ország további támogatására javasolt újabb uniós hitelfelvételhez nem járul hozzá - jelentette ki a magyar pénzügyminiszter kedden Brüsszelben.
Tovább

A Környezetvédelmi Tanács jóváhagyta a COP27-re előkészített tanácsi következtetéseket

A környezetvédelmi miniszterek megállapodtak az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezmény és az ENSZ biológiai sokféleségről szóló egyezmény döntéshozó testületeinek soron következő ülésén képviselendő uniós álláspont kereteiről.
Tovább

ÁÜT 2022. október – napirenden az Európai Tanács ülése, Lengyelország és Európa jövője és a választási törvény

2022. október 18-án újra ülésezett az Általános Ügyek Tanácsa, ezúttal Luxemburgban, ahol Magyarországot Varga Judit igazságügyi miniszter képviselte.
Tovább

Agrárpiaci-kereskedelmi kérdésekre összpontosított a Mezőgazdasági és Halászati Tanács októberi ülése

Az agrárminiszterek október 17-i, luxemburgi találkozójuk alkalmával a növény- és állategészségügyi ellenőrzések támogatásának fenntartásáról, illetve agrárpiaci és agrárkereskedelmi aktualitásokról folytattak eszmecserét.
Tovább

Újra üléseztek az EU gazdasági és pénzügyminiszterei

Az Ecofin október 4-i ülésén a miniszterek általános megközelítést értek el a Bizottság REPowerEU javaslatáról, mely olyan beruházások és reformok finanszírozására ad lehetőséget, amelyekkel elősegíthető az energiaellátás diverzifikálása, és az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség csökkentése. Az elfogadott javaslat alapján Magyarország a 20 milliárd eurós keret 3,5%-át kaphatja meg, mely 700 millió euró vissza nem térítendő támogatást jelent.
Tovább