Hírek

A Környezetvédelmi Tanács megvitatta az Európai Unió hosszú távú klímapolitikáját

A 2019. október 4-én Luxemburgban megtartott Környezetvédelmi Tanácson a miniszterek politikai vitát folytattak az EU hosszú távú kibocsátás-csökkentési stratégiájáról, és elfogadták a 2019. decemberi chilei COP25 klímakonferenciára az Európai Unió álláspontját tartalmazó következtetéseket.
Tovább

A Versenyképességi Tanács 2019. szeptember 26-27-i ülése: napirenden a fenntartható növekedés receptje

A szeptember 26-i belső piac és ipar ülésnapon a miniszterek részletesen megvitatták a fenntartható növekedésre vonatkozó hosszú távú uniós stratégiáról szóló elnökségi jelentést, mely hivatkozási alapul szolgálhat a következő Bizottság ötéves munkaprogramjához.
Tovább

Az energia miniszterek a 2030-as célok elérése mellett a távlati karbonsemlegességet elérő lehetőségekről folytattak politikai vitát Brüsszelben

Az Energiatanács 2019. szeptember 24-i ülésén eszmecserét folytatott a nemzeti energia- és éghajlat-változási tervek (NECP) Európai Bizottság általi értékeléséről. A miniszterek arra összpontosítottak, hogy miként lehetne biztosítani, hogy a nemzeti hozzájárulások ambíció szintje a végső NECP-kben elegendő legyen a 2030-as EU célok eléréséhez.
Tovább

Közlekedési Tanács az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében 2019. szeptember 20-án Brüsszelben

A Közlekedési Tanács széleskörű politikai vitát folytatott a közlekedés károsanyag kibocsátás-csökkentésről az éghajlatváltozás elleni küzdelem, és a Párizsi Megállapodás célkitűzéseinek teljesítése érdekében.
Tovább

Fiatal fordítók: A Bizottság meghirdeti 2019. évi középiskolai fordítási versenyét

Az Európai Bizottság a mai napon bejelentette, hogy – immár a 13. alkalommal – idén is megrendezi a Juvenes Translatores versenyt az európai középiskolások számára. Az EU-országok középiskolái szeptember 2-től regisztrálhatják az interneten diákjaikat, lehetőséget adva számukra, hogy összemérjék tudásukat európai kortársaikkal. Idén a lefordítandó szövegek arról szólnak majd, hogy mit tehetnek a fiatalok Európa jövőjének alakításáért.
Tovább