Hírek

A belügyminiszterek informális tanácsülése - 2021. július 15., Brdo pri Kranju, Szlovénia

Az Európai Unió Tanácsának szlovén elnöksége szervezésében 2021. július 15-én Brdoban (Szlovénia) került megrendezésre a belügyminiszterek informális tanácsülése, amelyen Magyarországot Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter képviselte.
Tovább

V4 + Szlovénia csúcstalálkozó - Ljubljana, 2021. július 9.

Az Európai Uniónak a következő hat hónapban súlyos kérdésekkel kell szembenéznie, de szerencse, hogy ebben az időszakban éppen Szlovénia adja az EU tanácsának elnökségét - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Ljubljanában, a visegrádi csoportot (V4) alkotó országok (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia), valamint Szlovénia kormányfői szintű találkozóját követő sajtótájékoztatón.
Tovább

A magyar gazdaság újraindítása gyorsabb az uniós országokénál

A magyar gazdaság újraindítása gyorsabb az uniós országokénál. Ezt immáron Brüsszelben is elismerik – jelentette ki Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek tanácskozása (ECOFIN) után.
Tovább

“Kulturális örökségvédelem- a béke és a biztonság új komponense az EU külső fellépéseiben” -Kerekasztal megbeszélés az Állandó Képviseleten

Július 5-én az Állandó Képviseleten a tagállamok, az uniós intézmények, ügynökségek (ALIPH Alapítvány) és az UNESCO részvételével kerekasztal-beszélgetést tartottak a kulturális örökség védelméről a konfliktus sújtotta területeken - mint a béke és biztonság új eleméről az EU külső fellépéseiben.
Tovább

Orbán Viktor sajtónyilatkozata a Visegrádi Négyek elnökségének átvételekor - 2021. június 30. Katowice

Gratulálok Lengyelországnak az elmúlt egy évben nyújtott teljesítményhez. Az elmúlt évtizedeknek a legnehezebb évét fogta ki a lengyel elnökség, de megoldották, hogy a négy ország között működjön az együttműködés, és négyünk közül a bajban egyikünk sem maradt egyedül.
Tovább