• A jelenlegi agrárpiaci zavarokra összpontosított a Mezőgazdasági és Halászati Tanács májusi ülése

  Az agrárminiszterek május 30-i, brüsszeli találkozójuk alkalmával többek között a mezőgazdasági piacok zavarairól, így az Ukrajnából érkező növekvő gabona behozatallal összefüggő problémákról folytattak vitát.

  Tovább
 • Az Európai Parlament baloldali többségének nem tetszik Magyarország békepárti álláspontja

  Az Európai Parlament azért kívánja megakadályozni, hogy a 2024 második félévében Magyarország töltse be az uniós tanácsi elnökséget, mert az intézmény baloldali többségének nem tetszik Magyarország békepárti álláspontja - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter Brüsszelben kedden.

  Tovább
 • A nyomás ellenére sem adjuk fel a béke melletti elkötelezettségünket és nemzeti érdekeinket

  Óriási a nyomás az ukrajnai fegyverszállítások, az újabb szankciók ügyében, azonban a kormány ennek ellenére sem adja fel a a béke melletti elkötelezettségét és a nemzeti érdekeit - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.

  Tovább
 • Az Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanács 2023. május 15-16-i ülése

  Az oktatási, ifjúsági, kulturális és sport miniszterek 2023. május 15-16-án találkoztak Brüsszelben, hogy megvitassák az EU legfontosabb kérdéseit.

  Tovább
 • Tripla, energetikai, élelmezésbiztonsági és gazdasági válság sújtja a világot az ukrajnai háború miatt

  Tripla - energetikai, élelmezésbiztonsági és gazdasági - válság sújtja a világot az ukrajnai háború miatt, amelyet a brüsszeli intézkedések csak tovább súlyosbítanak, s a megoldást egyedül a béke hozhatja el - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Brüsszelben.

  Tovább