Hírek

Ukrajna kisebbségi jogokat csorbító döntései megnehezítik az ország jövőbeli támogatását

A magyar nemzeti közösség jogait csorbító döntések megnehezítik az Ukrajna támogatása érdekében áldozatokat követelő döntések meghozatalát az elkövetkező időszakban Magyarországon - szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.
Tovább

Újra ülésezett „Friends of the Protection of Cultural Heritage Network”

2023. január 13-án került megtartásra a „Friends of the Protection of Cultural Heritage Network” 3. ülése Állandó Képviseletünkön.
Tovább

Nem fogjuk megengedni, hogy a diákok kárvallottjai legyenek bármilyen brüsszeli döntésnek

A magyar álláspont világos: nem fogjuk megengedni, hogy a diákok kárvallottjai legyenek bármilyen brüsszeli döntésnek, a magyar költségvetés ki fogja fizetni az Erasmus ösztöndíjprogram költségeit, ha nem sikerül rendezni a vitát az Európai Bizottsággal - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Brüsszelben az MTI-nek.
Tovább

Egyensúlyra van szükség a gyógyszerinnováció támogatása és a gyógyszerek megfizethetősége között

Nagy várakozás övezi az Európai Bizottság hamarosan megjelenő javaslatát a gyógyszerszabályozás felülvizsgálatára vonatkozóan. A Covid járvány kitörését követő időszak új kihívásai is fontossá teszik, hogy azokra hatékony válaszokat találjunk.
Tovább

Összefoglaló az idei utolsó Energia Tanácsról

Három fordulós vitát követően a Tanács jóváhagyta a piaci korrekciós mechanizmusról szóló politikai megállapodást, amelyet egy december 22-én induló írásos eljárás keretében fogad majd el.
Tovább