Hírek

A gyors és érdemi megoldásokra összpontosított a februári Mezőgazdasági és Halászati Tanács

A miniszterek február 26-i, brüsszeli találkozójuk alkalmával a mezőgazdasági ágazat jelenlegi válsághelyzetére adandó gyors és strukturális válaszokat vitatták meg.
Tovább

Európának szüksége van a keleti beruházásokra

Az Európai Uniónak nagy szüksége van a keleti beruházásokra és a keleti irányú kereskedelemre is, ha a közösség akadályokat gördít ezek elé, akkor még tovább fog veszíteni a globális gazdasági súlyából - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Brüsszelben.
Tovább

Nagy magyar siker született az Európai Unió csúcstalálkozóján

Nagy magyar siker született az Európai Unió előző napi csúcstalálkozóján, a kormánynak minden egyes célkitűzését sikerült érvényesítenie - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Brüsszelben.
Tovább

Globális érdek az izraeli terrorellenes műveletek sikere

Az izraeli terrorellenes műveletek sikere globális érdek, ez ugyanis hozzásegítheti ahhoz a világot, hogy sehol, soha többé ne ismétlődhessen meg hasonló terrortámadás - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.
Tovább

Magyarország nem hajlandó vállalni az ukrajnai fegyverszállítás semmilyen pénzügyi terhét

Magyarország továbbra sem fog részt venni az ukrajnai fegyverszállításban, ugyanakkor nem is gátolja meg, hogy más európai uniós tagállamok így tegyenek, de a kormány ennek semmilyen pénzügyi terhét nem hajlandó vállalni - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.
Tovább