Őrizzük meg Magyarország békéjét és biztonságát! - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök keddi videónyilatkozatában.


Szomszédunkban háború zajlik – mondta Orbán Viktor a Facebook-oldalára délután felkerült videóban. Hozzátette: a biztonságunkat fenyegető kihívással eltökélten és egységesen kell szembeszállnunk, ahogyan a koronavírus és az azzal járó gazdasági válság idején is tettük.

A kormányfő hangsúlyozta: ma erősebbek vagyunk, mint korábban, a szövetségeseinkkel közösen képesek vagyunk megőrizni a biztonságunkat. Hozzátette: meg kell védeni a magyar gazdaságot is, fékezni kell az energiaárak emelkedését. “Ne mi magyarok fizessük meg a háború árát!” – hangsúlyozta.

Úgy értékelt: történelmünkből “túl jól ismerjük” a háború következményeit, ezért nem sodródhatunk bele egy fegyveres konfliktusba.

Ebből a háborúból ki kell maradnunk – szögezte le. Ugyanakkor segíteni kell azoknak a magyaroknak és ukránoknak, akik otthonukat hátrahagyva a háború elől menekülnek.

A miniszterelnök köszönetét fejezte ki azért, hogy az elmúlt napokban “egy emberként mozdult meg az ország” és segített a bajbajutottakon.

 

A videó a képre kattintva nézhető meg:

 

forrás: miniszterelnok.hu