Idén, a szekszárdi borvidék borászati és gasztronómiai különlegességei jelentek meg. A bemutató célja, hogy felhívja a figyelmet Magyarország gazdag gasztronómiai kultúrájára, és hagyományt teremtsen, lehetőséget adva Magyarország borvidékeinek megismerésére Brüsszelben is. A rendezvényt a tagállamok szakdiplomatái mellett több nagykövet, európai parlamenti képviselő és magas rangú bizottsági tisztviselő is megtisztelte jelenlétével. Várhelyi Olivér Állandó Képviselő, a rendezvény házigazdája köszöntőjében elmondta: „a magyar szőlőművelés és bortermesztés az államalapításunk idejére nyúlik vissza, ezt a közel ezer éves hagyományt szeretnénk megosztani vendégeinkkel.”

Szinay Attila, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára beszédében kiemelte, hogy Magyarország Kormánya elkötelezett a magyar mezőgazdasági hagyományok és gasztronómia támogatása iránt, ezt erősíti a magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló törvény is.
A rendezvényen a Bodri, Eszterbauer, Fritz és Takler pincészetek mutatkoztak be, az élelmiszereket a Magyar Piac Szövetkezet biztosította. A borokat Kielmayer Kristian somelier mutatta be. A borok és ételek mellett a magyar népzenéből is ízelítőt kaphattak a vendégek a Liszt Ferenc-díjas Pál István „Szalonna” és bandája közreműködésével.
