5 Dec

Az ülésen Magyarországot Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, valamint Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár képviselte.


Mind az oktatás, mind a kultúra és a sport területén a járványidőszak és az ukrajnai háború okozta válság hatásairól folytattak vitát a miniszterek. Megvitatták, hogy az Európai Oktatási Térség hogyan reagálhat gyorsan és hatékonyan az ilyen válságokra, valamint tájékoztatást adtak azokról az intézkedéseikről, amelyek az ukrán gyerekek oktatását, valamint az ukrán kulturális szektor támogatását hivatottak elősegíteni.

A Tanács megvitatta a 2022-es Ifjúság Európai Éve eredményeit, és következtetéseket fogadott el a generációk közötti párbeszédről, a jólét szempontjairól a digitális oktatásban, a fenntartható és hozzáférhető sport infrastruktúráról, valamint ajánlást az iskolai sikeresség elősegítéséről.

A Tanács elfogadta az EU új Kulturális Munkatervét is, amely a 2023-2026-os időszakra vonatkozóan tartalmazza a kultúra területén folytatott európai együttműködés tematikus kereteit.