Hírek

Siralmas, hogy Brüsszel akadályozza a beruházásokat az EU-tagállamokban

Siralmas, hogy Brüsszel akadályozza a beruházásokat az európai uniós tagállamokban, miközben csakis ezek révén lenne elkerülhető az ukrajnai háború és a szankciók okozta recesszió - szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Brüsszelben.
Tovább

Magyarország mentességet kaphat az olajársapka alól

Az eddigi jelek szerint sikerült elérni, hogy Magyarország mentességet kapjon a tervezett európai uniós olajársapka alól, ami lényeges az ellátásbiztonság garantálásának szempontjából, de több veszélyes javaslat még az asztalon van - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Brüsszelben.
Tovább

Környezeti és gazdasági kérdésekre összpontosított a Mezőgazdasági és Halászati Tanács novemberi ülése

Az agrárminiszterek november 21-i, brüsszeli találkozójuk alkalmával az új uniós erdészeti stratégiájáról, a természet helyreállításáról szóló jogszabály mezőgazdasági vonatkozásairól, illetve az EU műtrágya-stratégiáról szóló közleményéről folytattak eszmecserét.
Tovább

Magyarország mindent megtett az Európai Bizottsággal való megállapodás érdekében

Magyarország mindent megtett azért, hogy az Európai Bizottsággal való megállapodás érdekében, a korábban kialkudott, az uniós pénzek lehívását lehetővé tevő tizenhét vállalást határidőre teljesítse - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter Brüsszelben pénteken.
Tovább

A magyar haderőfejlesztés hozzájárul az európai védelmi képességek megerősítéséhez

A már 2016 óta tartó, nagyszabású magyar haderőfejlesztés aktívan hozzájárul az európai védelmi képességek, illetve az európai védelmi ipari megerősítéséhez - jelentette ki a honvédelmi miniszter kedden Brüsszelben.
Tovább