Hírek

Nagy magyar siker született az Európai Unió csúcstalálkozóján

Nagy magyar siker született az Európai Unió előző napi csúcstalálkozóján, a kormánynak minden egyes célkitűzését sikerült érvényesítenie - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Brüsszelben.
Tovább

Globális érdek az izraeli terrorellenes műveletek sikere

Az izraeli terrorellenes műveletek sikere globális érdek, ez ugyanis hozzásegítheti ahhoz a világot, hogy sehol, soha többé ne ismétlődhessen meg hasonló terrortámadás - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.
Tovább

Magyarország nem hajlandó vállalni az ukrajnai fegyverszállítás semmilyen pénzügyi terhét

Magyarország továbbra sem fog részt venni az ukrajnai fegyverszállításban, ugyanakkor nem is gátolja meg, hogy más európai uniós tagállamok így tegyenek, de a kormány ennek semmilyen pénzügyi terhét nem hajlandó vállalni - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.
Tovább

A megfelelési kényszer a legfőbb mozgatórugó az újabb EU-s szankciós javaslat mögött

A legfőbb mozgatórugót a megfelelési kényszer jelenti az újabb, Oroszországgal szembeni szankciókról szóló javaslat mögött, több európai uniós tagállam a cselekvés látszatát szeretné kelteni - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.
Tovább

Magyarország az uniós gazdasági növekedési rangsor élmezőnyében lehet 2024-ben

Az Európai Bizottság legutóbbi értékelése szerint Magyarország az uniós gazdasági növekedési rangsor élmezőnyében lehet ebben az évben; 2,4 százalékos növekedést jósolnak a magyar gazdaságnak, ami lényegesen meghaladja az uniós átlagot, az 1,3 százalékot - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Brüsszelben, az MTI-nek adott nyilatkozatában.
Tovább