Hírek

Fülöp Attila: Magyarországon csaknem 50 százalékos a megváltozott munkaképességű emberek foglakoztatási rátája

Magyarország 2010-ben még az egyik legrosszabbul teljesítő ország volt az EU-n belül a megváltozott munkaképeségűek foglalkoztatása alapján, az akkori 18 százalékos foglalkoztatási ráta azonban mára csaknem 50 százalékra nőtt - mondta az MTI-nek a Belügyminisztérium (BM) gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Brüsszelben.
Tovább

Az Ukrajnának folyósított támogatást nyomon kell követni

Magyarország fontosnak tartja az Ukrajnának folyósított támogatás felhasználásának fegyelmezett és szigorú ellenőrzését, nyomon követését - jelentette ki a magyar pénzügyminiszter pénteken Luxembourgban.
Tovább

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet Diplomataképző Programjára.

A Programba jelentkező és felvételt nyerő hallgatók az első félévében (szeptember–január) elméleti és gyakorlati kurzusokból álló képzést végeznek el, míg a második félév során (február–június) a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, illetve magyar külképviseleteken teljesítenek szakmai gyakorlatot. A KKM a Programot sikeresen elvégző résztvevők számára – a rendelkezésre álló státuszok fényében – álláslehetőséget kínál a minisztérium állományában.
Tovább

A Tanács a gazdákat segítő egyszerűsítési csomagot fogadott el a márciusi ülésén

A Tanács a Közös Agrárpolitika követelményeit egyszerűsítő csomagot fogadott el, ezenkívül az agárminiszterek az agrárpiacok helyzetét vitatták meg március 26-i brüsszeli ülésükön.
Tovább