14 Feb

2020. február 12-én, Portugália  Európai Unió melleti Állandó Képviseletén, Brüsszelben, 6 ország 8 felsőoktatási intézményének vezetői ünnepélyesen aláírták az európai regionális egyetemek konzorciumát létrehozó RUN-EU ERASMUS + pályázatát.
Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletét Gergely Balázs Mertens, és Dávid Ágota TéT szakdiplomata képviselte. A rendezvényen szintén jelen volt Villegas-Vitézy Zsófia, a Brüsszeli Magyar Nagykövetség kulturális tanácsosa és a brüsszeli Balassi Intézet igazgatója.
A magyar partner, a Széchenyi István Egyetem képviseletét  Dr. Lukács Eszter Oktatási Rektorhelyettes látta el, aki a RUN-EU tagok bemutatkozó beszédében áttekintést adott az egyetemről, kiemelve az intézmény nemzetköziesítési stratégiájának eredményeit.
Valamennyi tagintézményt, beleértve a Széchenyi István Egyetemet, a két portugál, a két ír, egy finn, egy holland és az egy osztrák intézményt, hallgatói küldöttségek képviselték, akiknek az  előkészítés során lehetőségük nyílt a projekttel kapcsolatos elvárásaik bemutatására.