3 Sep

Ismét megrendezésre kerül -- a korábbi évek nagy sikerére való tekintettel – a brüsszeli magyar fesztivál. A III. HUNGAstRY fesztivált 2018. szeptember 8-9-én rendezi meg Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviselete, együttműködésben a brüsszeli Balassi Intézettel, Brüsszel egyik legnagyobb parkjában, a Parc du Cinquantenaire-ben.

A magyar könnyűzenei és táncművészeti fellépők mellett kézműves vásáron a magyar gasztronómiával és iparművészeti termékekkel, ajándéktárgyakkal is megismerkedhetnek a látogatók.

A kétnapos rendezvényen színpadra áll többek között a Bab Társulat, a BM Duna Táncegyüttes a Göncöl zenekarral, az Inversdance és Róka Szabolcs. Esténként a The Qualitons magyar pszichedelikus funk-rock-beat zenekar, a jazz-es hangzásvilágú pop zenét játszó Pankastic, és az elsősorban elektronikus zenéjéről neves The Carbonfools fogják szórakoztatni a közönséget.

A koncertek és előadások mellett a 170 éves Magyar Honvédséget bemutató önálló, interaktív kiállítás lesz látható, ezen kívül borkostolók, élmény- és akadályverseny és kézműves foglalkozások várják a látogatókat.

A rendezvény célja, hogy a magyar kultúrát a Brüsszel lakói – legyen az belga, vagy más nemzetiségű – minél szélesebb körben megismerjék.

A következő linken érhető el egy rövidfilm a tavalyi fesztiválról: https://www.facebook.com/hungastry/videos/482388775569152/