11 Jul

A magyar V4 elnökség kezdetével, a Régiók Bizottsága (Committe of the Regions) magyar nemzeti delegációja szorosabb együttműködésre törekszik a testület keretében a V4. formáció tagjaival. Erről, valamint a magyar V4 elnökség prioritásairól egyeztettek Magyarország Brüsszeli Állandó Képviseletének kezdeményezésére az érintett nemzeti delegációk képviselői.


A találkozó házigazdája Stelbaczky Tibor nagykövet, helyettes állandó képviselő és Baranyi Magdolna, a Régiók Bizottságának magyar koordinátora voltak. Az egyeztetésen részt vett: Roman Línek, a cseh delegáció elnökhelyettese, Richard Zábranský, a Régiók Bizottságának cseh koordinátora, Dominika Forgáčová, a Régiók Bizottságának szlovák koordinátora és Izabela Gorzyca a Régiók Bizottságának lengyel koordinátora. A magyar delegációt Magyar Anna, a Csongrád megyei közgyűlés alelnöke képviselte.

Törekvésük - a kormányzataik erőfeszítéseivel összhangban, - a helyi és regionális szintű közös szakpolitikai érdekérvényesítés elmélyítése az EU helyi és regionális politikusokat tömörtő konzultatív testületében.

Emellett a jövőben tovább kívánják élénkíteni a V4 térségben a helyi és regionális szintű gazdasági, turisztikai és kulturális partnerkapcsolatokat.